петък, август 14, 2020
0887257707 videnov@abv.bg
Животновъдство

Правителството отпусна 3,7 млн. лв за борба с чумата

По данни на ведомството в страната са ликвидирани над 130 хил. прасета.

955Четения

Борбата с чумата по прасетата продължава. Правителството одобри допълнителни трансфери по бюджета на Министерството на земеделието, храните и горите за 2019 г. Финансовият ресурс е в размер на 3.7 млн. лв. и е предназначен за превантивни мерки и действия по предотвратяване разпространението на заболяването Африканска чума по свинете (АЧС) в страната, съобщават от Информационната служба на Министерски съвет.

Средствата ще бъдат използвани за съфинансиране от страна на България за спешните мерки за борба с АЧС.

Досега за борба с мерките и загубите на стопаните в страната се оценяват на 50 млн. лв. Правителството одобри допълнителни трансфери по бюджета на Министерството на земеделието, храните и горите за 2019 г. Финансовият ресурс е в размер на 3.7 млн. лв. и е предназначен за превантивни мерки и действия по предотвратяване разпространението на заболяването Африканска чума по свинете (АЧС) в страната, съобщават от Информационната служба на Министерски съвет.

Средствата ще бъдат използвани за съфинансиране от страна на България за спешните мерки за борба с АЧС.
Досега за борба с мерките и загубите на стопаните в страната се оценяват на 50 млн. лв. По данни на ведомството в страната са ликвидирани над 130 хил. прасета.

NivaBG.com
Виктор Павлов