събота, юли 11, 2020
0887257707 videnov@abv.bg
НОВИНИ

Представят система за дълго съхранение на отворени вина на DiVino Taste 2018

Посетителите ще могат да опитат биопродукти и гурме деликатеси в специална дегустационна зона

По време на най-голямото винено изложение DiVino Taste 2018 следващата седмица ще бъде представена специалната  система  Coravin  за дълготрайно съхранение на отворените вина, съобщиха от организаторите. Подобна система, удобна за ползване у дома, може да се намери и  при Sagax заедно с други полезни аксесоари.

Освен това близо 30 изложители членове на Slow food и Българска асоциация „Биопродукти” ще изложат традиционни продукти- сирена, кашкавали, колбаси, фасул и други.. Може да опитате и купите зехтини от най-висок клас: испански и гръцки, предлагани от Elly’sSupremeTaste или френски – на LePetitQuché.  Ще могат да се опитат  различни видове студено пресовано слънчогледово олио със специално качество, класни италиански колбаси, сирена и други апетитни блага.

Тазгодишното издание на DiVino.Tasteсъздава за пръв път и едно специално дегустационно място: Fine Wine Corner! Това е обособено пространство в основната зала на изложението, където ще бъдат представени 50 внимателно подбрани български вина от най-висок клас, редки и ценни бутилки, наградени, стари реколти, вина с енотечна стойност – вина, които си заслужава да бъдат опитани, вина за  колекции. Част от тези вина може да се закупят – само в рамките на DiVino.Taste и само в специално изградения в залата на събитието магазин.

DiVinoTaste 2018 ще се проведе между 23 и 25 ноември в Интер Експо център в Софи.