вторник, октомври 22, 2019
0887257707 videnov@abv.bg
ПРСР 2014-2020

През есента: Ще има прием по подмярката за иновации

Максималната стойност на един проект е 450 хил. евро

Young woman with laptop sitting on the bale on the field. Tractor in background
660Четения
NivaBG.com

Прием на заявления за подпомагане по подмярката за иновации 16.1 от Програмата за развитие на селските райони 2014-2020 г. ще има през есента. Това каза министърът на земеделието, храните и горите Десислава Танева по време на блицконтрол в Комисията по земеделие в парламента.

„Приемът по подмярката за иновации беше готов да бъде обявен, но прецених, че има риск от пренасочване на средства към консултантите, което е потенциална щета. Ето защо насоките за кандидатстване по подмярката се преработват така, че да бъде ясно оказано, че университет със съответната акредитация трябва да бъде партньор в тези групи. Надявам се, че до два месеца, през есента, всичко ще бъде обявено.“, обясни министър Танева.

Подмярка 16.1 е за „Подкрепа за сформиране и функциониране на оперативни групи в рамките на Европейското партньорство за иновации“ по Програмата за развитие на селските райони. Максималната стойност на един проект е 450 хил. евро, целият бюджет е 20 млн. евро. До края на месец юли министерството ще публикува насоките за обществено обсъждане. То ще трае не повече от три седмици и през август приемът ще бъде възможен.

По график през есента ще бъде отворен също прием по мярката за хидромелиорациите, посочи още министър Танева.

NivaBG.com
Виктор Павлов