сряда, май 27, 2020
0887257707 videnov@abv.bg
ПРСР 2014-2020

През есента: Ще има прием по подмярката за иновации

Young woman with laptop sitting on the bale on the field. Tractor in background

Максималната стойност на един проект е 450 хил. евро

Прием на заявления за подпомагане по подмярката за иновации 16.1 от Програмата за развитие на селските райони 2014-2020 г. ще има през есента. Това каза министърът на земеделието, храните и горите Десислава Танева по време на блицконтрол в Комисията по земеделие в парламента.

„Приемът по подмярката за иновации беше готов да бъде обявен, но прецених, че има риск от пренасочване на средства към консултантите, което е потенциална щета. Ето защо насоките за кандидатстване по подмярката се преработват така, че да бъде ясно оказано, че университет със съответната акредитация трябва да бъде партньор в тези групи. Надявам се, че до два месеца, през есента, всичко ще бъде обявено.“, обясни министър Танева.

Подмярка 16.1 е за „Подкрепа за сформиране и функциониране на оперативни групи в рамките на Европейското партньорство за иновации“ по Програмата за развитие на селските райони. Максималната стойност на един проект е 450 хил. евро, целият бюджет е 20 млн. евро. До края на месец юли министерството ще публикува насоките за обществено обсъждане. То ще трае не повече от три седмици и през август приемът ще бъде възможен.

По график през есента ще бъде отворен също прием по мярката за хидромелиорациите, посочи още министър Танева.

NivaBG.com
Виктор Павлов