четвъртък, август 13, 2020
0887257707 videnov@abv.bg
МЗХ

Приемат промените в Закона за лова след четири съгласия

Предстои да се направи сериозна депопулация

1.05ХилядиЧетения

Новите промени в Закона за лова ще се приемат след четири съгласия. След като земеделския министър предложи изменения в сроковете за лов, те трябва да се съгласуват с БАБХ, изпълнителния директор на ИАГ и министъра на околната среда и водите. Това стана ясно днес по време на заседание Земеделската комисия. Тя прие на второ четене промените в Закона за лова и опазване на дивеча, свързани с мерки срещу африканската чума по свинете. Депутатите гласуваха единодушно с 18 гласа „За“.

С промените в този законопроект ще помогнем да се извършат и допълнителни санитарни дейности. Това каза зам.-министърът на земеделието, храните и горите Атанас Добрев. „Българските ловци ще бъдат готови да ги изпълнят, като имаме тяхното уверение след проведени срещи. Те също подкрепят този законопроект с две ръце. Министърът трябва да има възможност да регулира сроковете“.
Зам.-министър добрев допълни, че начините и методите на ловуване ще бъдат по-различни от друг период досега, ще се ловува извън сроковете и ловците трябва да се пречупат в себе си. Предстои да се направи сериозна депопулация, за да може да прекратим разрастването на коварното заболяване, допълни Добрев.

NivaBG.com
Виктор Павлов