сряда, януари 22, 2020
0887257707 videnov@abv.bg
НОВИНИОвощарство

Приемът за извънредно подпомагане на овощарите е към края си

Стопаните могат да кандидатстват за финансовата подкрепа до 30 юни

Подава се декларация по образец и документиПодава се декларация по образец и документи
7.99ХилядиЧетения
NivaBG.com

До 30 юни производители на плодове могат да се възползват от познатата им схема „Временни извънредни мерки за подпомагане на пазара в сектора на плодовете”. Финансовата подкрепа има за цел да компенсира земеделските стопани, пострадали от възбраната на внос на някои продукти от Европейския съюз към Руската Федерация.

Фермерите трябва да подадат заявления в областната дирекция на Държавен фонд „Земеделие“ по адресната регистрация на физическото или юридическо лице.

Подпомагането в сектора на плодовете се извършва чрез прилагане на мярката „изтегляне от пазара“ до 30 юни 2018 г. или до изчерпване на максималните количествата от 2 000 тона. Кандидати могат да бъдат овощари, които отглеждат ябълки, круши, праскови и нектарини, сливи и череши.

Право да кандидатстват имат индивидуални производители и членове на групи на производители и организации на производители на плодове, които не прилагат оперативни програми. От мярката могат да се възползват и организации на производители на плодове, които прилагат оперативни програми, одобрени при условията и по реда на Наредба № 11 от 2007 г.

 

NivaBG.com
Виктор Павлов