петък, август 14, 2020
0887257707 videnov@abv.bg
До 20 декември тази година в Държавен фонд „Земеделие” се приемат заявления по Мярка 111
НОВИНИ

Прокурори влязоха във фонд “Земеделие”

До 20 декември тази година в Държавен фонд „Земеделие” се приемат заявления по Мярка 111

Специализираната прокуратура извършва действия по досъдебното производство срещу Миню Стайков

580Четения

Специализираната прокуратура, съвместно с ГДБОП (Главна Дирекция „Борба с организираната престъпност“) и със съдействието на КПКОНПИ (Комисия за противодействие на корупцията и отнемане на незаконно придобитото имущество), извършва действия по разследването в Държавен фонд „Земеделие“, свързани с досъдебното производство срещу Миню Стайков, съобщиха от прокуратурата, пише Дарик.
Претърсват се кабинети на служители във фонда, както и техни адреси.Изземат се документи във връзка с изпълнението на Програмата за развитие на селските райони и Националната програма за подпомагане на лозаро-винарския сектор.
Припомняме,че Апелативният специализиран наказателен съд потвърди най-тежката мярка за неотклонение „задържане под стража“ на обвиняемия Миню Стайков.Определението е окончателно и не подлежи на обжалване, съобщиха от съда.

Собственикът на “Винпром – Карнобат” Миню Стайков е задържан от началото на септември, когато беше обвинен в ръководене на организирана престъпна група за данъчни престъпления и незаконно производство на цигари.

Дни преди да изтече законоустановеният срок за задържането му, спецпрокуратурата му повдигна нови обвинения – за злоупотреба с европари.

Специализираният наказателен съд го остави в ареста, а Стайков започна гладна стачка в знак на протест.

NivaBG.com
Виктор Павлов