сряда, март 27, 2019
0887257707 videnov@abv.bg
МЗХ

Променяме начинът на стопанисване на нивите до 15 август

Със заповед Румен Порожанов определи сроковете и процедурите за създаване на масиви за 2018 г. и 2019 г.

Удължаването на мораториума за продажба на земя на чужденци е теоретично възможноУдължаването на мораториума за продажба на земя на чужденци е теоретично възможно
3.39ХилядиЧетения
NivaBG.com

ИЗТЕГЛИ ЗАПВЕДТА
Промяна на собствеността, формата на стопанисване и начина на трайно ползване на имотите може да се направи в срок до 15 август. Това става ясно от заповед за прилагане на Закона за собствеността и ползването на земеделските земи. В документа министърът на земеделието, храните и горите Румен Порожанов определя сроковете и процедурите за създаване на масиви за ползване на земеделските земи за 2018 г. и 2019 г.

Документът е десет страници. В него  е указано как да се прилагат новите разпоредби на Закона, с цел улесняване на комасацията на земята. От наредбата става ясно още, че в срок до 31-ви юли собствениците подават декларация по ППЗСПЗЗ до общинската служба по земеделие за местонахождението на имотите, в която посочва начина, по който желае да ползва всеки от имотите си през съответната стопанска година.

В срок до 1 октомври директорът на областната дирекция „Земеделие“ издава заповед, с която одобрява сключеното споразумение за масивите за ползване, а до 10 октомври те трябва да бъдат обявени в кметството, в сградата на общинската служба по земеделие и на интернет страниците им.

NivaBG.com
Виктор Павлов