четвъртък, февруари 22, 2024
0887257707 videnov@abv.bg
Агро НовиниБез категория

Работна група включваща представители на различните браншови организации ще следи за спазването на сключения меморандум

До края на следващата седмица ще бъде готов приемът за изплащане на договорените компенсации

 

Към меморандума подписан днес между представители на част от протестиращите земеделски производители, членове на Българската аграрна камара е била добавена точка предвиждаща да се създаде работна група, която да следи как се спазва той. Това обяви на брифинг в МС днес премиерът академик Николай Денков.

Земеделският министър Кирил Вътев добави, че в нея могат да влязат и представители на други браншови организации, които не са подписали меморандума. Представители на бранша заявиха, че са постигнати резултати след няколкомесечни трудни преговори, и че се надяват до края на годината да се приеме договорената законова рамка, а съвсем скоро до края на следващата седмица се подготвя приемът по договорената мярка за подпомагане на целия сектор.

„Това което е в тази декларация относно законодателни инициативи всички са добре дошли. Ясно е че когато става дума за пари винаги ще има недоволни.  Всички са добре дошли на консултативните съвети които организираме“, заяви министърът на земеделието Кирил Вътев, като уточни , че част от исканията на трите организации провели разговори с него днес съвпадат със записаното в меморандума.