петък, август 14, 2020
0887257707 videnov@abv.bg
Без категория

Рибари от Пазарджик организират инициативата „Спаси шаран, не яж Никола“

Миналата година около 30 ентусиасти живота на около 70 шарана с общо тегло над 200 килограма

1.14ХилядиЧетения

За втора поредна година риболовци от Пазарджик организират колективно пускане на живи шарани, купени от магазина. Инициативата „Купи-Пусни“ ще се проведе в четвъртък на 5 декември от 11 час на водоема край село Звъничево, стопанисван от Ловно-рибарско дружество „Сокол – 1893“.

„Организираме събитието за втора поредна година”, заяви Андон Андонов, член на УС на ЛРД „Сокол“ и отговорник за риболовно-състезателната дейност. Идеята е на местните риболовци и целта е тя да се превърне в традиция. Целта е всички риболовци да станат съпричастни към опазването на рибата във водните пространства. По този начин всеки да подари живот на една риба и да й даде шанс да създаде поколение.
Шараните могат да бъдат закупени от всеки един магазин за риба, включително и тези, които се намират в близост до водоема в село Звъничево, и да бъде пусната във водата. Този вид риба бързо се адаптира към естествена си среда. Предвидена е и томбола с награди за участниците, допълни още Андон Андонов.


Миналата година около 30 ентусиасти живота на около 70 шарана с общо тегло над 200 килограма.
„Похвално е,че инициативата ни вече се намира съмишленици и от другите дружества. На 30 ноември колеги от Динката пуснаха риба в близката до селото баластиера”, похвали се Андонов.

NivaBG.com
Виктор Павлов