петък, февруари 23, 2024
0887257707 videnov@abv.bg
НОВИНИ

Румен Гечев: Не е нужно министърът на селското стопанство да е бил овчар

Социалистите мотивират избора на Иван Иванов за министър на земеделието с богатия му парламентарен опит

Румен Гечев, снимка: БНТ скрийншот от предаването

В предаването „Денят започва“ по БНТ Румен Гечев от БСП оправда издигането на Иван Иванов за министър на земеделието с „богатия парламентарен и институционален опит“. Както е известно от социалистическата партия изненадващо издигнаха кандидатурата на непознатия за сектора Иванов. „Не е нужно министърът на селското стопанство да е бил овчар“, аргументира се още Гечев, като посочи примери с ресорните министри в Италия, Испания, Германия и Франция. „Министрите на Франция и Италия са били икономисти и преди да станат земеделски министри са работили в съответните министерства на икономиката. Министърът на земеделието на Испания е юрист и дипломат, а на Германия социален педагог и журналист“, допълни още политикът.

„Най-важната задача на коалицията е да се смени модела и България да тръгне по нов път. Правителството не бива да се разглежда като някаква баница,която се раздава тук и там… От тук нататък трябва да престанем да се делим на наши и ваши и всички български граждани без значение от политическите им пристрастия трябва да се радваме, ако нещата вървят добре“, каза още Гечев.

Във връзка с номинирането на Иван Иванов за министър на земеделието изпратихме запитване до пресцентъра на БСП за това, с какви мотиви е бил предложен г-н Иванов да заеме поста на земеделски министър, каква експертиза е представил за да бъде предложен и каква е била законотворческата му дейност в качеството му на депутат в сферата на земеделието и храните.