четвъртък, април 18, 2019
0887257707 videnov@abv.bg
Без категория

С.Бъчварова: Кооперациите да сключват договори за аренда и да ги вписват

Само така ще се избегне изкуствеото завишаване на рентите от арендаторите

3.82ХилядиЧетения
NivaBG.com

“Коопераците да сключват договори за аренда  и да ги регистрират в агенцията по вписванията. Само така можа да се сложи край на драмата с изкуствено завишените ренти от страна на арендатори, които целят да извземат с това земи от кооперациите”,. Това каза пред Nivabg.com депутатът и член на земеделската комисия проф. Снетла бъчварова. От подобна практика се оплака пред журналисти Иван Добрев, председател на ЗК “16-ти декември” в село Гарван. ” Когато се сключват договоро особено за една година, те знаят, че могат да бъдат развалени по вкяко време”, добави още тя.

Освен това с гласуваните вчера  на първо четене промени в Закона за корпоративното подоходно облагане, нотариусите ще подават в специална система информация за действителните цени на сделките. “Проблемът  че се сключват сделки за продажба на имоти на едни цени, а реално се продават на други с цел избягване плащането на данъци е в цялата страна и не касае само сделките за продажба на земи”, каза проф.Бъчварова.

По темата за подготвената национална стратегия за новата ОСП Бъчварова очаква водещо в престоящото обществено обсъждане на документа да е аграрното ведомство, защото цялата информация е при него. Важните неща според нея са директните плащания и възможността за прехвърляне на средства между разлечните стълбове на финансиране.   На въпроса какво би станало, ако Брюксел не одобри нашата стратегия, тя отговори: ” Няма да тръгне новата ПРСР докато не се приеме стратегия.”

 

NivaBG.com