вторник, юли 16, 2024
0887257707 videnov@abv.bg
НОВИНИ

Събитието Fields of Innovation 2021 обединява зеленчукопроизводители от цял свят за представяне на последните иновации в сектора

Ежегодното събитие Fields of Innovation на Синджента ще се проведе от 28 септември до 1 октомври.

Ежегодното събитие Fields of Innovation на Синджента ще се проведе от 28 септември до 1 октомври.

То представя най-новото в съвременното земеделие и ще се реализира в полетата и съоръженията им в Нидерландия.

Fields of Innovation ще бъде излъчвано в представената миналата година виртуална платформа на компанията.

В нея посетителите ще могат да видят най-новите разновидности зеленчукови семена. Хибридният формат дава възможност както на производителите, така и на всички участници във веригата на доставките да разгледат асортимента от семена в дигитална среда.

Всички производители, без значение от размера на стопанството си, срещат предизвикателства, породени от измененията на околната среда – непостоянните климатични условия, значителната почвена ерозия и намаляващото биоразнообразие. Налага им се да отговарят и на постоянно еволюиращите очаквания на крайните потребители.

Fields of Innovation ще представи решения, които помагат за преодоляването на тези предизвикателства. Сред тях са и т.нар. устойчиви технологии, които допринасят за развитие на по-природосъобразно отглеждане на зеленчуци. Те намаляват земеделския принос към климатичните промени, смекчават влиянието им върху снабдяването с хранителни продукти и помагат на производителите да обработват почвите си по-щадящо.

Сортовете на Синджента, които ще се представят на изложението Fields of Innovation, са подбрани специално с цел утвърждаване на устойчивото бизнес развитие за индивидуалните производители и за земеделския отрасъл като цяло.

В чест на обявяването на 2021-ва година за „Международна година на плодовете и зеленчуците“ от Общото събрание на ООН, на събитието ще бъдат показани повече култури от всякога досега. Сред тях са сортове главесто зеле, червено зеле, савойско зеле, най-новата разновидност на т. нар. „заострено“ зеле, карфиол, броколи, брюкселско зеле, айсберг, марули, baby leaf салати, спанак, фасул, грах, сладка царевица, лук и  други.

Виртуалното събитие е отворено за всички желаещи, давайки им възможност да се разходят дигитално сред посевите и да се запознаят със зеленчуковото разнообразие на Синджента.

Посетителите могат да направят своята онлайн обиколка по всяко удобно за тях време в дните от 28 септември до 1 октомври. Те ще могат да задават въпроси в реално време на специалистите на компанията, както и да създадат собствен каталог с предпочитаните от тях семена. Регистрацията е бърза и удобна – на https://fieldsofinnovation.online/.

 

За Syngenta в България

В сегашната си форма Синджента е сравнително нова компания, но историята ѝ датира от почти 250 години. Като приемник на Циба Гайги, Циба, ICI, Зенека и Новартис, Синджента със своето трайно присъствие, дава значим принос в развитието на земеделието в България от втората половина на XX век до днес. През 2008 г. фирмата основа своя собствена организация в България – Синджента България ЕООД. Днес Синджента е неразделна част от формулата за успешно и устойчиво земеделие в България с постоянно развиващо се портфолио и набор от иновативни продукти.

Екипът на Синджента в България и по света постоянно е в помощ на производителите както с качествени продукти, така и с експертни съвети и техническа помощ. За повече информация и връзка със Синджента България: https://www.syngenta.bg/vegetable/ekip-zelenchukovi-semena