петък, май 24, 2019
0887257707 videnov@abv.bg
НОВИНИ

Съдбата на британския развод с ЕС става ясна на 15 януари

Твърд Brexit става все по-възможен

Освен от европейски субсидии те ще се лишат и от евтина работна ръкаОсвен от европейски субсидии те ще се лишат и от евтина работна ръка
1.36ХилядиЧетения
NivaBG.com

Финалното броене преди депутатите от британския парламент да развържат Гордевия възел и да определят дали разводът с ЕС ще е мек или твърд вече тече, пише в анализ topagrar.com. Гласуването на договора е насрочено за 15 януари, като премиерът Тереза Мей все още не е спечелила достатъчно сигурно мнозинство сред депутатите като възможността за твърд Brexit нараства все повече. Така след направената отсрочка окончателното решение според BBC се очаква за 21 януари.

В края на миналата седмица Мей отново апелира пред депутатите за подкрепа на споразумението за излизане на Великобритания от Съюза, в противен  случай страната е заплашена от икономически щети  и загуба на доверието в демокрацията.

Липсва мнозинство за постигнатото споразумение

Към момента липсва каквото и да е мнозинство за приемането на постигнатото с Брюксел споразумение, като нито управляващите консерватори, нито опозицията подкрепя плановете на Мей. От коалиционната демократична юнионистка партия определиха документа като задоволителен. Основен противник на споразумението така както е предложено са лейбъристите под водачеството на Джеръми Корбин. В края на миналата седмица говорителка на ЕС потвърди, че Брюксел няма да води никакви допълнителни преговори по договора за излизане на Великобритания. Освен Лондон за твърд развод вече се готвят и редица страни членки на европейския съюз.

NivaBG.com