неделя, май 26, 2024
0887257707 videnov@abv.bg
Агро Новини

Швейцарци помагат за разминирване на земеделските площи в Украйна

Наводнени ниви в Сливенска област 30 декември 2014 г.Наводнени ниви в Сливенска област 30 декември 2014 г.

Близо 174 хил. кв. километра в страната са застрашени от замърсяване с потенциално опасни предмети

Към средата на 2024 година швейцарска компания планира да подпомогне процеса по разминиране на земеделските площи в Украйна с още 60 машини информира UkrAgroConsult. В съобщение на компанията в социалните мрежи се изразява надеждата, че с новата техника ще се допринесе за повишаване условията на безопасност и за облекчаване живота на хората. За изтичащата година от компанията са поели ангажимент да доставят 20 специализирани платформи за разминиране на полетата, които се използват за почистването както на земеделските площи така и на инфраструктура от критично важно значение от мини и невзривени боеприпаси в Николаевска, Херсонска и Иванофранковска области.

В информацията се припомня, че през ноември тази година от компанията са открили в Украйна център за управление на безпилотни машини за разминиране на полетата, в който ще консултира украинските експерти и ще се ремонтират специалните платформи. Машините се доставят с финансовата подкрепа на германското министерство за икономическо сътрудничество и държавна германска банка.

Според предварителни оценки близо 174 кв. Километра украинска територия са застрашени от замърсяване с потенциално опасни предмети.