сряда, май 29, 2024
0887257707 videnov@abv.bg
Без категория

Сиаптон повишава добива и качеството на вашата продукцията

Този универсален биостимулатор –продукт на ЮПЛ, подхранва растенията и им помага да преодолеят стреса

Сиаптон

Затоплянето в края на март позволи влизане в нивите и много земеделски производители не се поколебаха да започнат сеитбата на слънчогледа и царевицата.

Така още в началото на април, пролетната сеитба в някои части на страната вървеше към приключване, независимо че температурите в първата половина на април рязко паднаха истигнаха отрицателни стойности с превалявания дори и от сняг. Почвата не акумулира необходимата за пролетни култури температура. С ранната сеитба беше пренебрегнат един основен фактор, който е водещ за сеитба на пролетните култури: необходимост от оптимални стойности на почвената температура – минимум 10-12°С на дълбочината на сеитбата. Естествено,очаквано е тази прекалено ранна сеитба дапричининегативни последици за пролетните култури. Очаква сетрудно и недружно поникване, изтощени поници, неизравнени посеви, затруднен растеж и не на последно място пропадане на семена, поници и растения.

Ето защо, в тези сложни условия,повече от всякога е необходимо да се приложи комплекс от мерки за защита на културите от въздействието на стреса и оптимизиране на тяхното хранене.

Компанията ЮПЛ, която е един от световните лидери в областта на на растителната защита,предлага на производителите оптимален вариант за подпомагане на растениятачрез своя продукт Сиаптон.

Сиаптон е специализиран биотор на основата на естествени хидролизирани протеини, който повишава добива и качеството на продукцията. Качествата му не се изчерпват само с хранителната стойност, защото той активира защитните сили на растенията и намалява загубите, което го прави изключително подходящ при стресови ситуации.

Начин на действие на СИАПТОН

 • Води до бързо усвояване на амониевия азот от почвата

Сиаптон ускорява формирането на важни аминокиселини, които засилват действието на ензими, водещи до бързо усвояване на амониевия азотот почвата и образуването на азотно-глутаминови киселинни комплекси в растението. Образуването на повече незаменими аминокиселини засилва растежа на растенията и увеличава добива.

 • Ускорява усвояването на нитратния азот от почвата

Сиаптон засилва действието на ензима нитрат-редуктаза (НР), което води до засилено преобразуване от растението на наличните почвени нитритни форми на азот (Ани) в лесноусвояеми амониеви форми на азот (Аам)

 • Сиаптон активира генната активност на растенията

Сиаптон активира гените,отговарящи за защитните сили на растението срещуабиотичните фактори на околната среда.Това повишава много устойчивостта и бързото възстановяване на организма.

 • Сиаптон има и редица други предимства

Сиаптон работи както по време на стрес, така и принормални условия. Освен източник на азот и на незаменими аминокиселини, продуктът е източник и на сяра за растенията.

Сиаптон доказано повишава добива и качеството

Данни от изведени производствени опити в различини реални агроклиматични и почвени условия на Европа, Азия и Америка, показващи повишаването на добива и качествените показатели от Сиаптон:

Пшеница до +15%, при твърдата пшеница протеини до +11,2% ; глутен до +12,4%; ориз до +23%; слънчоглед до +19%; сорго до +10%; бобови до +29%; памук до +48%; карфиол до +85%; главесто зеле до +50%; листни зеленчуци (праз) до +35%; домат до +42%; патладжан до +38%; пипер до +16%; картофи до +14%; формиране на повече рязан цвят при роза, карамфил и орхидея; формиране на кичести храсти при декоративните видове.

Употребата на СИАПТОН значително намалява загубите, причинени от:

 • суша или преовлажняване;
 • екстремно високи температури;
 • измръзване от слани и възвратни пролетни студове;
 • градушки;
 • повреди от неприятели;
 • неправилна употреба на пестициди;
 • изресяване (милерандаж);

алтернативно плододаване (при стари овощни градини) и др.

 

Контакти

 • Северозападна България – Цветан Трифонов – 0885 980 750
 • Централна Северна България – Георги Борисов – 0887 688 199
 • Североизточна България – Мирослав Йорданов – 0883 777 475
 • Южна България – Запрян Димитров – 0888 080 623
 • Продуктов мениджър – Евгений Динев – 0886 860 301