четвъртък, юни 20, 2019
0887257707 videnov@abv.bg
НОВИНИ

Спасиха стадо крави паднали във воден изравнител

Животните се спуснали по стръмните и хлъзгави бетонни стени на съоръжението

471Четения
NivaBG.com

Пожарникари от Белово и Пазарджик, подпомогнати от жители на беловското село Момина Клисура извадиха стадо крави и телета попаднали във воден капан,съобщиха от ОДМВР- Пазарджик.

Сигнал за случилото се бил получен вчера в дежурния център на пожарната в Пазарджик. Съобщено е, че животните са попаднали във водите на изравнител, намиращ се на територията на беловското село Момина Клисура.

Незабавно към мястото потеглил екип от трима огнеборци от РСПБЗН-Белово. Пристигайки, те установили, че общо 12 животни са във водите на хидросъоръжението. По това време дълбочината му била между 4-5 метра.

Кравите и телетата успели да напуснат местообитанието си заради неизправност на електропастир. Привлечени от водата и заради по-високите температури, те се спуснали по стръмните и хлъзгави бетонни стени на изравнителя да се разхладят.

На помощ на колегите си от Белово пристигнали и пожарникари от Пазарджик оборудвани с лодка и въжета. Междувременно било уведомено териториалното подразделение на „Напоителни системи” за изпускане на водата с цел намаляване на нейното ниво. Двата екипа огнеборци, съвместно с местните хора започнали спасителна операция. Те успели да извадят едно по едно общо 11 животни. Само едно малко теле е било открито удавено в централната част на съоръжението.

NivaBG.com
Виктор Павлов