неделя, юли 21, 2024
0887257707 videnov@abv.bg
НОВИНИ

Сценариите за размера на таваните на директните плащания станаха десет

Подлагат ги на обсъждане с бранша в понеделник

Без да разкрива подробности в проведен днес блиц контрол в ресорната земеделска комисия, министърът на земеделието Иван Иванов запозна народните представители както с течащите и в момента дискусии с представителите на различните земеделски браншове ( днес има такива с животновъдни организации а утре с такива на преработватели бел. ред.) , така и с това, което остава да се свърши по изготвянето и предлагането на стратегическия план. Иванов за пореден път потвърди, че крайният му вариант ще е готов най-рано в началото на март, като се очаква в понеделник на заседание на тематичната работна група да бъдат обсъдени таваните на плащанията.

Тъй като нито един от предложените към момента девет варианта на размер на таваните на директните плащания не отговаря на коалиционното споразумение, от министерството са изготвили още един десети вариант. „Разработихме още един вариант на таваните защото останалите които са предложени в голяма степен не отговарят на коалиционното споразумение“, заяви пред депутатите Иванов.

Очаква се през другата седмица по думите му да се индентифицират отделните интервенции, предложени в стратегическия план, и ако има такива които не отговарят на коалиционното споразумение да бъдат променени.