сряда, септември 23, 2020
0887257707 videnov@abv.bg
Суми Агро и Ник
НОВИНИ

Sumi Agro и Nik с общи бизнес решения за прецизно земеделие

Sumi Agro Europe и NIK обявяват сключване на споразумение за партньорство

809Четения

Sumi Agro Europe и NIK обявяват сключване на споразумение за партньорство, целящо разрастване и имплементиране на бизнес решения за прецизно земеделие на Балканите (с фокус върху България и Румъния) и в по-широк аспект в Европа и ОНД (особено в Украйна, Русия, Полша, Чехия, Словакия, Унгария, Франция и Германия).

Предвижда се постигане на синергия и иновативност, комбинирайки основните компетенции на двете компании: дългогодишният опит на NIK и оперативното ноу-хау на компанията в областта на прецизното земеделие, както и широкообхватните бизнес платформи и активи на SAE за дистрибуция на продукти за земеделието.

Възможността за споделяне на знания и опит между двете компании би подобрила производителността на земеделските стопанства и ще подпомогне процеса на внедряване на решения за прецизно земеделие при клиентите на Суммит Агро и НИК.

____________________________________________________________________________

Sumitomo Corporation е познат като огромен световен конгломерат със седалище в Токио, Япония и история датираща от 17 век. Японското производство и лидерство винаги са били символ на качество. С отварянето на Суммит Агро в България през 1999 година, тези традиции се пренасят и в нашата страна. Фирмата е официален международен представител на над 40 производители на продукти за растителна защита, торове, биостимулатори и семена за конвенционално и биологично производство. / www.sab.bg

НИК представлява група от компании внедряваща технологии за прецизно земеделие в България вече над 18 години с фокус върху предлагане на цялостни решения за автоматизация и оптимизация на процесите в земеделските стопанства. Новаторският подход и инвестициите в развитие на екипа и обучение на кадрите заети в сектора спомагат за разрешаването на конкретни предизвикателства пред фермерите и превръщат компанията в техен надежден партньор. Признание за приноса на компанията в развитието на сектор Селско стопанство е и присъдената награда Компания на годината 2020 в престижната класация на Forbes България. / www.nik.bg

*Sumi Agro Europe Ltd, дъщерно дружество на Sumitomo Corporation (наричано „SAE“) и групата от дружества NIK (наричани „NIK“).

NivaBG.com