понеделник, септември 20, 2021
0887257707 videnov@abv.bg
НОВИНИ

Тази година „Зелена седмица“ стартира онлайн

Трансформацията на агрохранителните вериги, социалните и икономически предизвикателства пред аграрната реформа ще са сред основните теми

Заради кризата с коронавируса тазгодишното изложение „Зелена седмица“ в Берлин ще се проведе изцяло в онлайн формат, съобщават от организаторите. Форумът стартира утре с традиционната пресконференция, по време на която ще бъдат представени настроенията на фермерите и нагласите им отразени в последния аграрен доклад на Германския съюз на земеделските производители. Сред основните теми ще са трансформацията на агрохранителните системи,икономическите и социални предизвикателства пред аграрната реформа, регионлността и качеството като измерители на производствените цени и други.

В последните години представяният традиционно в началото на изложението критичен аграрен доклад отчита влошаване на състоянието на фермерите и очакванията им за бъдещето. Така например през 2020 година експертите са констатирали че оптимизмът на производителите е бил достигнал до най-ниската си точка в историята на провежданото проучване за техните нагласи. С оглед настоящата криза не е трудно да предвидим, че песимизмът им за бъдещето ще се увеличи още повече.