вторник, април 20, 2021
0887257707 videnov@abv.bg
ЗеленчукопроизводствоЗърнопроизводствоОвощарствоРастителна защитаСъветиТОРЕНЕ

ORO AGRI с успешен старт в България

Ключови за успеха на компанията са широкоспектърния адювант Уетцит / Wetcit и почвения подобрител Трансформър.

Инвестициите в агросектора направиха руската пшеница много по-конкурентноспособна

2.09ХилядиЧетения

ORO AGRI е динамично развиваща се компания, която стартира през недотам далечната 2001 година. В началото стартира с един–единствен продукт – адювантът УЕТЦИТ / WETCIT. За този кратък период компанията развива дистрибуция в 87 страни по света, има четири административни офиса в различни страни по света, произвежда продуктите си на 4 континента и има над 130 служители. В портфолиото на фирмата вече са включени освен адюванти и почвени подобрители, ЕО торове и  БИО пестицид.

Ключови за успеха на компанията са широкоспектърният  адювант УЕТЦИТ / WETCIT и  почвеният подобрител ТРАНСФОРМЪР. И двата продукта са на българския пазар от ноември 2015 година и за изминалия сезон успешно намериха мястото си на пазара.

УЕТЦИТ / WETCIT е адювант с много широко поле на приложение. Добавянето му към работния разтвор значително увеличава ефикасността на пестицидите,  с които се прилага. Той има уникалната комбинация от –  способността да предостави отлично омокряне на третираните повърхности, бързо  да прониква в растенията и  чрез своята патентована TransPhloem® технология да пренася активните вещества по-бързо през флоема до корените на растението и обратно. УЕТЦИТ е смесим с повечето продукти за растителна защита на пазара, включително ѝ  съдържащите  мед (Cu)  и сяра (S). Не е фитотоксичен и не остават  остатъчни количества в растителната продукция  след употребата му.

УЕТЦИТ / WETCIT осигурява и повторно омокряне на третираните повърхности, което пречи на задържането на водните капки по листната повърхност при сутрешна роса или слаб дъжд.  Това значително намалява риска от появата на гъбни болести, чиито патогени изискват наличие на капка вода,  за да се развият. Адюватът е БИО сертифициран в редица страни в Европа и е в списъка на БАБХ с продукти,  одобрени за употреба при биологично земеделие.

УЕТЦИТ / WETCIT е задължителната  добавка към работния разтвор при борбата с упорити неприятели и болести при овощни, зеленчукови култури  (на открито и в оранжерии), картофи, лозя и цветя, както и трудни за контрол плевели.  Продуктът доказа ефикасността си чрез подобряване  на контрола след  третиранията с ПРЗ срещу белокрилка, трипс, доматен миниращ молец,  крушова бълха, плодови червеи, струпясване по ябълка, брашнеста и обикновена мана,  и други.

В предстоящия зимен  период  УЕТЦИТ / WETCIT ще е отличен партньор на стопаните  при прилагането  на продукти за РЗ за зимните пръскания при овошките.                                  ORO AGRI са провели множество изпитвания,  в които е установена подобрена ефикасност на работния разтвор с добавен УЕТЦИТ в съотношение 0,1 до 0,3%  при пръсканията, в сравнение със  стандартните третирания. Наблюдават се по-добра покривност и омокряне на кората, особено при наличние на пукнатини или водоотблъскваща повърхност, както и подобрен контрол на неприятелите. От тази есен УЕТЦИТ ще бъде още по-достъпен за стопаните с трайни насаждения и овощни градини, тъй като продуктът  ще бъде добавен към другите адюванти в Националната  програма  за контрол на вредителите  по трайните насаждения през зимния период.

 

ТРАНСФОРМЪР е почвен подобрител без аналог на пазара. Еднакво ефективен е,  както при песъкливи,  така ѝ при тежки и уплътнени почви. Продуктът  е течен и дава различни възможности  за приложение – чрез капково напояване, чрез  пръскачки или дъждувални системи. ТРАНСФОРМЪР осигурява правилно и равномерно разпределение на водата,  както във вертикална,  така и в хоризонтална посока. Подобреното проникване и движение на водата в почвата от своя страна измества въглеродния  диоксид (CO2) , който бива заменен от кислорода (O2).  Създават се условия за развитие на по-добра периферна коренова система и се подобрява усвояването на хранителни вещества от почвата. В резултат ТРАНСФОРМЪР спомага за развитието на по-здрави и мощни растения с по-висок и еднороден добив. Веднъж приложен, ефектът  на ТРАНСФОРМЪР в почвата трае от 4 до 6 месеца, което  е  напълно достатъчно да обезпечи оптимален воден режим през вегетационния период при  всяка земеделска култура.

На продуктите на ORO AGRI се довериха много фермери, стопани, фирми и кооперации, като: Семеле, Дерони, Гимел, Савел Агро и други.

“Словбул Соланум Пловдив” ЕООД

бул. “Руски” No123, ет.1
4000 Пловдив

тел.: 032/ 62 37 17

e-mail: office@slovbul.com

СЛОВБУЛ СОЛАНУМ ПЛОВДИВ ЕООД се занимава със семена картофи от 2003 година. Представлява за българския пазар сортовата гама на водещите френски и холандски селекционни и семепроизводни компании: GERMICOPA – ФранцияDANESPO – ХоландияAGROPLANT – Холандия,S.I.A.C. – Франция.

 

Фирмата предлага над 20 сорта, основно за много ранно и ранно производство, с вегетация до 100 дни. Всяка година, на демонстрационни полета, правят собствени проучвания за адаптивността, качествата и продуктивността на нови сортове.

 

От 2008 година са официални представители за България на зеленчукови семена на Сръбската фирма SUPERIOR d.o.o. Velika Plana. Работят със семена за пипер и домати, краставици, лук и сладка царевица.

 

От декември 2014 година са изключителни представители за България на продуктите на ORO AGRI –Холандия.

Вашият коментар