четвъртък, октомври 18, 2018
0887257707 videnov@abv.bg
Растителна защитаСъветиФунгициди

Отличното решение за второ третиране с фунгицид при житни – Кредо от ДюПон

Повишаването на температурите през следващите седмици ще доведе до бързото развитие на болестите по житните.

Инвестициите в агросектора направиха руската пшеница много по-конкурентноспособна

264Четения
NivaBG.com

При сравнително меката зима житните култури успяха да презимуват успешно. Дори и при късно засетите култури, които посрещнаха ниските температури в една относително ранна фаза на развитие като 3 -ти лист, нямаше наличие на измръзване през пролетта.

Топлите дни на февруари, съчетани с подхранване на посевите, допринесоха за бърз инициален растеж при пшеницата и ечемика. С настъпилото застудяване през месец март стресът при есенниците е налице, a температурните амплитуди и честите превалявания допринесоха за поява насимптоми от брашнеста мана, септориози и видове ръжди при пшеницата, както и мрежести петна и листни пригори при ечемика.

Повишаването на температурите през следващите седмици се очаква да създаде отлични предпоставки за увеличаване на инфекциозния фон и най-вече за бързото развитие на тези болести. При тези обстоятелства периодът на защита на масово приложените за първо третиране фунгициди, които основно са от ниския ценови сегмент, се очаква да бъде врамките на 12-15 дни, което неминуемо ще доведе до пробиви в защитата и необходимост от второ пръскане с фунгицид  преди формиранена флагов лист на културата.

Изборът на фунгицид за второ третиране при тези условия е многоважен. Този продукт е важно да притежава редица качества като:

  • контрол на максимално широк спектър от болести
  • комбинация от активни вещества от различни химични групи ипритежаващи различен начин на действие
  • възможност за справяне в тежки ситуации
  • комбинирано лечебно и предпазно действие                              
  • бързо инициално действие
  • дълъг период на защита
  • защита на новия прираст
  • мощен физиологичен и анти- стрес ефект за културата.

Съвкупността от всички тези качества определя рентабилността на фунгицида или добавения ефект, който той дава, в сравнение с други по-евтини варианти. Всичко това е необходимо да се вземе предвид при избора на фунгицид за второ третиране, което е най-важната предпоставка за максимизиране на добива и качеството на продукцията.

ДюПон предлага своята звезда Кредо® 600 СК. Двукомпонентен фунгицид с комбинирано предпазно и лечебно действие за продължителна защита от икономически важните болести при пшеница и ечемик, като същевременно осигурява мощен физиологичен ефект за културата  и подобрява устойчивостта й на стресот факторите на околната среда.

ЗАЩО ДА ИЗБЕРЕТЕ КРЕДО® 600 СК ЗА ВТОРО ФУНГИЦИДНО ТРЕТИРАНЕ?

През последните няколко години Кредо® 600 СК се доказа като сигурен и надежден фунгицид и отлично решение за контрол на икономически значимите болести при пшеница и ечемик.

Кредо® 600 СК е двукомпоненетен фунгицид с широк спектър и комбинирано предпазно и лечебно действие при пшеница и ечемик.

Кредо® 600 СК съдържа пикоксистробин – единственият стробилурин напазара с пълно системно действие и газов ефект. Пикоксистробин се абсорбира бързо от листата на културата и се придвижва в проводящите тъкани,от основата към върха на листа, като осигурява добро и равномерно разпространение във и върху растителните части.

Кредо® 600 СК действа върху всички икономически важни разредигъбни патогени, като няма аналог на пазара на фунгициди у нас.

За разлика от повечето продукти на пазара, които действат само на едномясто в гъбната клетка, като повлияват само един или два процеса в нея,Кредо® 600 СК действа върху почти всички ензими в клетката и по тозиначин нарушава / потиска повечето от основните процеси, протичащи в нея.

Kредо® 600 СК предпазва новия прираст.

редо® 600 СК се абсорбира от листата и стъблата на културата и се придвижва възходящо в проводящите тъкани на растението. Фосфорен анализна приложението на пикоксистробин при житни култури показва придвижването на активното вещество към новия прираст и неговата защита. Възможността на пикоксистробин да предпазва и новия прираст дава на земеделските производители надежден контрол през сезона и резултатите савидими.

Кредо® 600 СК влияе върху физиологията на културата

В години с драматично променящи се климатични условия и значителенстрес от околната среда, използването на продукт, който може да подобриустойчивостта на житните култури и да активира техните защитни сили, еот съществено значение за постигането на оптимални и висококачественидобиви. Кредо® 600 СК поддържа културата по-дълго зелена, подпомаганатрупването на биомаса, повишава усвояването на азота и пряко влияевърху устойчивостта на културата към стрес от факторите на климата.

КОГА ДА ПРИЛОЖИТЕ КРЕДО® 600 СК?

За постигане на най-добър ефект препоръчваме приложението на Кредо®600 СК в доза 150 мл/дка да бъде превантивно или в ранни фази от развитието на заразата, като по пози начин се използва предимството на продукта да унищожава покълващите спори и да не допуска тяхното по-нататъшно развитие.

КОЛКО Е ПРОДЪЛЖИТЕЛНА ЗАЩИТАТА НА КРЕДО® 600 СК?

Периодът на защита на Кредо® 600 СК е от 4 до 6 седмици, в зависимостот климатичните условия и инфекциозния фон.

NivaBG.com

Вашият коментар