сряда, октомври 17, 2018
0887257707 videnov@abv.bg
ЗърнопроизводствоРАСТЕНИЕВЪДСТВОРастителна защитаСъветиФунгицидиХербициди

Синджента обогатява портфолиото си в Слънчоглед и Царевица и през 2015 г.

Нови хибриди Слънчоглед и Царевица и продукти за растителна защита от Syngenta през 2015

Инвестициите в агросектора направиха руската пшеница много по-конкурентноспособна

271Четения
NivaBG.com

С безспирния си стремеж към иновации и предлагане на комплексни решения за върхови добиви, Синджента България обогатява портфолиото си с нови хибриди Слънчоглед и Царевица и РЗ продукти и през 2015 година.

При слънчогледа Синджента вече може да се похвали, че предлага слънчогледови хибриди за трите технологии – конвенционална, Clearfield®и Express®.

За 2015 година –  компанията представя на земеделските производители два слънчогледови хибрида Сумико HTS и Субаро HTS, оптимизирани за Express® хербицид. Те се отличават с изключително изчистена генетика, много висок добивен потенциал и висока масленост. Представянето на Сумико HTS и Субаро HTS през 2013 и 2014 година е отлично и Синджента е уверена, че те ще се наредят сред най-търсените Express® хибриди още през 2015 година. Освен тази новост, Синджента представя за 2015 година и високоолеинови хибриди.И през този сезон Синджента уверено ще продължи да налага технологията си за растителна защита, изградена около Гардоприм Плюс голд®. През миналата година почвеният хербицид Гардоприм Плюс голд® за пореден път доказа, че е ненадминат в ефективността си – въпреки значителните и дори обилни валежи, Гардоприм Плюс голд®  се представи отлично и често на земеделските производители, които го бяха приложили почвено, не се налагаше вегетационна корекция, независимо каква технология хибриди бяха засели.

В Царевица за 2015 година Синджента също има много новости. Като лидер в ранната царевица, през 2015 година компанията внедрява ново поколение ранни хибриди – СИ Амбишъс и СИ Ариози,

които са с по-висок добивен потенциал и по-бързо отдаване на влагата (въпреки ранното си ФАО, те са тип конски зъб), а и се отличават с отлично озърняване върха на кочана.В групата на средно ранните хибриди Синджента добавя хибридите СИ Улисес и СИ Иридиум, които са с отличен добивен потенциал и по-бързо отдаване на влагата при узряване. СИ Улисес и СИ Иридиум се характеризират и с много бързо начално развитие след поникване, толерантност на стресови климатични фактори, много добро опрашване, запълване на кочана със зърна до върха, възможност за завишаване на гъстотата при интензивна технология на отглеждане.

В групата на късните хибриди Синджента предлага два нови хибрида, подходящи за интензивна технология на отглеждане с торене и напояване – СИ Зоан и СИ Жулиен, доказали добивен потенциал съответно от над 1700 кг. и 1800 кг. през 2014 година.

За почвен и ранно вегетационен контрол на плевелите в Царевица през 2015 година Синджента представя изключително високо селективния и ценово изгоден Камикс®

Предимствата на Камикс® са много – широкият спектър на контрол сеосъществява посредством мощно системно действие,отлична гъвкавост относно момента на приложение в борбата – без значение от фазата на културата. Камикс® се отличава и с дълго последействие и ефикасност при „трудни“ почвени и климатични условия.

 

Камикс Syngenta

 

Камикс® осигурява надежден контрол на много широк спектър икономически важни плевели:  едногодишни житни плевели, едногодишни широколистни плевели, плевели резистентни към други групи хербициди, и може да се прилага без значение на фазата на културата. Камикс® успешно контролира плевелите във фаза преди поникване, но има и силно действие при вегетационно приложение и отлично поемане и транслокация в плевелите. Уникално предимство на Камикс® е и голямата продължителност на действие и на двете съставки – надхвърля 40 дни.

Също така, Камикс® не се отмива при интензивни валежи – има свойството да се концентрира в повърхностния почвен слой, което обуславя както продължителното му действие по цялата третирана площ, така и липсата на предозиране вследствие на оттичане и задържане на водата към по-ниските части на полето. Камикс®се отличава и с ефективността си при недостатъчна почвена влажност. При сухи условия, за постигане на по-висока ефективност се препоръчва третиране с Камикс® рано по време на вегетация – така се ползва силното му листно действие, но важно е житните плевели да са до втори лист, а широколистните –до втори-четвърти. Спектърът на контролираните плевели е впечатляващо широк. В допълнение на всичко това, отново подчертаваме – третирането с Камикс® е с изключително изгодна цена и рентабилност.

 

При житни култури Синджента представя два нови фунгицида.

Специфичното за тях е, че дават изключително висок принос за постигане на върхови добиви и перфектна сигурност при провеждане на растително-защитната борба срещу болести.

Първият е Амистар Екстра® – листен фунгицид с двойно системно действие за борба срещу най-важните болести по пшеницата (той е познат на българските земеделски производители от 2014 година, когато имаше временно разрешение за употреба в слънчоглед). Амистар Екстра® осигурява на българските земеделски производители мощна защита и мощно бързодействащо лечебното действие и много дълго последействие, което се дължи на комбинация от фунгицид №1 в света и втори фунгицид за допълнителна лечебна ефективност. Различните механизми на действие на двете фунгицидни вещества осигуряват ефективна борба срещу болестите като контролират покълването на спората, проникването, растежа, прорастването и размножаването на мицела. Другото специфично е, че двойно системният Амистар Екстра® има не само защитно и лечебно действие, но и силно изкореняващо действие и контролира Брашнеста мана, Листни петна/Септориоза, Кафява ръжда, като препоръчва от Синджента за второ третиране в доза 70 мл/дка, след първо третиране с Артеа®. Второто третиране с Амистар Екстра® осигурява надеждна и дълготрайна защита от болести, но също така дава мощен, икономически значим „зелен“ физиологичен ефект за по-добро наливане на зърното и по-висок добив. „Зеленият“ ефект на Амистар Екстра® се изразява в ускоряване на фотосинтезата, подобряване на поемането на азот, забавяне на „остаряването“, подобряване на поемането на вода – така спрямо други РЗ програми, тези с Амистар Екстра® дават средно 3-5 дни по-дълъг „живот“ на култура, като всеки ден повече е повече наливане на зърното.

Вторият нов фунгицид от Синджента е Магнело® – специалист срещу Фузариум по класа /има също и регистрация срещу Септориоза, Ръжда/. Той е получили много голямо приложение във Франция и Румъния като фунгицид за трето третиране, в късните фази на вегетация. Магнело® осигурява необходимия надежден контрол на болестите по класа /над 22% от добива при пшеница е свързан с опазването на класа от болести/. В допълнение, Магнело® допринася и за високо качеството на продукцията.

 

 

 

NivaBG.com

Вашият коментар