неделя, май 31, 2020
0887257707 videnov@abv.bg
ЗеленчукопроизводствоЗърнопроизводствоОвощарствоСъветиТОРЕНЕ

Тераует – 15 години на пазара в България

Вече 15 години “ВАНКО 97”ЕООД е генерален представител и директен вносител на продуктите ТЕРАУЕТ

Инвестициите в агросектора направиха руската пшеница много по-конкурентноспособна

Вече 15 години “ВАНКО 97”ЕООД е генерален представител и директен вносител на продуктите ТЕРАУЕТ

Едноименната корпорация от САЩ – Калифорния е делегирала права на ексклузивен разпостранител за групата суперабсорбенти от полимерен тип Тераует, които поемат водата и задържат влагата в почвата, на фирма ВАНКО 97.

Това са почвени подобрители,които аерират и дренират почвата при свиващо-раздуващия цикъл на гранулите си по време на поемане на водата и нейното последващо отдаване на кореновата система. Така почвата остава рохкава и влажна, а необходимостта от вода намалява наполовина- като време и количество, защото набъбналия полимер създава воден резерв,изчерпващ се единствено от корените на растението. Спестяването на 50% вода е съпътствувано от 30%намаляване дозите на водоразтворимите добавки /торове и др.препарати/ и съответно от 25-35% повишаване на добивите. Препаратът е  абсолютно екологично чист и предлагането  му е  придружено със съответните разрешителни, сертификати, лицензи и контролни свидетелства. Хидрогелите ТЕРАУЕТ имат дълготраен ефект до 10 години при еднократно влагане в почвата и са сериозна алтернатива за борба със засушаванията.Те са подходящи за всички растения, като  по-долу предлагаме конкретните  рецепти за употреба:  

1./Пролет и есен, когато времето е подходящо за засаждане на овошки, рози,малини, касис, арония, къпини, лозя, ягоди и др. дървесни и храстови трайни насаждения се препоръчва полагане на около 4-5 г./при храстовите/ и 10-15г./при дървесните/ сухо вещество ТЕРАУЕТ  в мястото подготвено за засаждане, след което се зарива, затъпква и полива обилно първият път, за да набъбнат гранулите и образуват водната възглавница.

2/. При подготвяне на разсадници и оранжерии се объркват 1кг. ТЕРАУЕТ  с 1куб. м. почва, като среда за ускорено покълване и развитие на семената.

3/. За засаждане на зеленчуци, /картофи, фасул, пипер, домати, краставици и т.н./, както и при техническите и етерични култури /тютюн, лавандула, мента и т.н./, в браздите или оформените лехи се поръсват равномерно 2,0 кг. на декар ТЕРАУЕТ  в сухо състояние под разсада, заедно с торовете и се зарива. При последващото поливане се осигурява стартовата влага за всеки корен от разсада, стабилен растеж и повишен добив.

4/.При потапяне на кореновата система в паста-гел от 5-8г. ТЕРАУЕТ 100 на литър вода се осигурява 100% прихващане при транспортиране и  пресаждане на растенията.Същата паста може да се приложи за окореняване на резници и стратификация на костилки.

5/.При масовите култури се заорават 2-3 кг на декар или при сеитбата с приставките към сеялката и тороразпръсквачката по 800 г. на декар падат директно под всяко семе,което се прави в три поредни години.

6/ За затревяване на градини,игрища,сметища са нужни 15-20 г./кв.м. от Т100+Т400 поставени като сандвич под тревната смеска с последващо затъпкване и поливане.

NivaBG.com

Вашият коментар