понеделник, януари 21, 2019
0887257707 videnov@abv.bg
Агро НовиниМЗХНОВИНИ

Третирайте семената на царевицата и слънчогледа срещу неприятели преди сеитба

Комбинация от два препарата позволява ефикасна защита на посевите от най-разпространените болести и вредители

Инвестициите в агросектора направиха руската пшеница много по-конкурентноспособна

503Четения
NivaBG.com

Както знаем царевицата и слънчогледа са сред най-разпространените земеделски култури у нас, като заемат значителни площи. За развитието на посевите и постигането на добри добиви, от основно значение е борбата с болестите, и грижите за посевите започват още с третирането на семената. Основната част от тях са насочени към справяне с вредители като: сив царевичен хоботник, телени червей,нощенки, царевичен пробивач

От болестите особено големи поражения нанасят : фузариум по царевицата и слънчогледа, питиум, ризоктония и др. Фузариумът засяга не само корените при тези култури, но и стъблото и кочана, както и питите на слънчогледа.

Ето защо от фирма АМИТИЦА  предлагат на земеделските производители един много добър и високо ефективен метод за опазване на тези култури. който е насочен главно към третиране на семената с комбиниране на два продукта НАТУРАЛИС и ЕКОПРОП.

Първият е срещу телени червей и хоботници, както и срещу какавидите на нощенките в почвата. Третирането на семената   с продукта позволява гъбата да се внесе в почвата , да се развие там и дълго време да унищожава всеки от тези вредители. Към него може да е добави и ЕКОПРОБ, който представлява зърнен микробиологичен тор – симбиоза на няколко гъби и бактерии между които микоризи, триходерма и др.посочени върху опаковката на продукта се получава с ЕДНО ТРЕТИРАНЕ най добрия известен ефект срещу болестите и вредителите при тези култури.

 

Няма по добър естествен фунгицид за борба с фузариума ,питиум и ризоктония при тези две култури. Не се налага да се използва многократно както химическите продукти,а ефекта е дълготраен и с висока ефективност. ЕКОПРОБ има не само лечебен ,изкореняващ ефект като отличен фунгицид ,но има и позитивно въздействие върху самите растения.

 

Икономическият ефект е другата страна на тази комбинация.

Прилага се само при третиране на семената , а ги запазва от най-важните болести и още по опасните вредители които често са причина за разораване на площите.

Дози на приложение :

НАТУРАЛИС – 600-800 мл/дка

ЕКОПРОП зърнени – 100 гр. За 100 кг. семе сипан директно във фунията при засяване на семената. Или воден разтвор 100 гр. В 2 л. вода за 100 кг. семе.

Вашият коментар