вторник, юни 25, 2024
0887257707 videnov@abv.bg
НОВИНИ

Тютюнопроизводителите настояват за още месец за вписване в регистъра

България ще поиска от ЕК увеличаване на средствата за сектор тютюн

Тютюнопроизводителите искат още месец за вписване в регистъра. Целта е възможно най-голям брой стопани да подготвят документите, необходими за регистрацията.Това става ясно от писмо на председателят на Националната асоциация на тютюнопроизводителите-2010 Цветан Филев до земеделския министър Явор Гечев.

През 2022 г вписването в регистъра на стопаните, отглеждащи тютюн, бе удължена до края на май.

Земеделските стопани, които са сключили договори за изкупуване на суров тютюн, се вписват ежегодно в публичен Регистър на тютюнопроизводителите в Министерството на земеделието. Данните от заявлението и от приложените документи се въвеждат от служител на Общинската служба по земеделие в електронния регистър. Общинската служба по земеделие издава на тютюнопроизводителя служебна бележка, удостоверяваща вписването в регистъра.

Тютюнопроизводител, вписан в регистъра, може в срок до 7 дни от вписването да поиска промяна на вписаните обстоятелства за отстраняване на допуснати грешки. Когато след вписването в регистъра е настъпила промяна на обстоятелствата тютюнопроизводителя представя документите, доказващи промяната на обстоятелствата, в срок до 3 работни дни от настъпването им.

Виктор Павлов