четвъртък, април 18, 2019
0887257707 videnov@abv.bg
НОВИНИ

Том Стивънсън идва за майсторски клас за розовите вина на DiVino Taste 2018

За пръв път ще бъдат представени специални чаши за дегустация на български вина

4.25ХилядиЧетения
NivaBG.com

Освен традиционната изложбена част с дегустации, осмото издание на DiVino.Taste предлага изключително интересна и разнообразна програма от майсторски класове, лекции и презентации,съобщават от организаторите. Един от основните акценти ще е майсторски клас на водещия уайнмейкър и специалист по шампанско Том Стивънс посветен на  розовите вина-икони от Шампан. Той е  е автор на 42 книги, носител на 33 литературни награди. Някои от произведенията му продължават да са част от обучението на Master of Wine и MasterSommelier, а книгата му Sotheby’s Wine Encyclopedia е с продадени над 800 000 екземпляра по света.

За пръв път посетителите на изложението ще бъдат запознати със системата за качество на германските вина.  На любителите на пътешествията ще е посветено специално винено пътешествие от  люлката на виното Грузия през Шампан, емблематичната испанска Риоха и и Фриули в Северна Италия, дала на света едни от най-култовите бели вина. Винената обиколка на света ще завърши в Австралия, с приключение из най-великите тероари на този континент.

Един от най-добрите  от младите и талантливи български уайнмейкъри, ще представи някои от най-добрите примери за  белите вина като проследи развитието им  във времето. Любителите на виното ще бъдат изненадани и с майсторски клас за студено пресования зехтин! В това невероятно изживяване ще ви потопи Анна Петкова, сертифициран сомелиер по зехтин в International CulinaryCentre и Olive Oil TimesEducationLab в Ню Йорк.

За пръв път през тази година ще бъдат представени с дегустация чаши Riedel, определени специално за три от знаковите български червени сортове – мавруд, широка мелнишка лоза и рубин. Възможностите за финансиране и инвестиции в Националната програма за развитие на лозаро-винарския сектор в България за периода 2018-2023, ще представи инж. Красимир Коев, изпълнителен директор на Изпълнителна агенция по лозата и виното.

Осмото издание на DiVino.Taste ще се проведе от 23 до 25 ноември, в зала 5 на Интер Експо Център София.

 

NivaBG.com