събота, декември 4, 2021
0887257707 videnov@abv.bg
НОВИНИ

Турски студенти на обучение по „Еразъм +” в земеделския институт в Карнобат

Младите специалисти са доволни от получените практически знания

Нов проектозакон дава финансова независимост на Селскостопанска академияНов проектозакон дава финансова независимост на Селскостопанска академия

Двама турски стуценнти- т Емре Чагри и Ахмед Чукур са получили възможност за обучение по програма „Еразъм +” в земеделския институт в Карнобат, информира ССА. В продължение на два месеца те са се обучавали под вещото ръководство на местните учени. Те споделиха:

„Много ценни неща научихме. Докато бяхме под навеса с работничките, на полето, в лабо-раторията. Тук всичко е един цикъл, един кръговрат. Ако не си направил едно нещо, няма как да продължиш“.

Двамата са категорични, че двата месеца в Института са били първата голяма стъпка по пътя към земеделската наука. „Опитът, който натрупахме за тези два месеца, може би не бихме могли да получим до края на своето обучение в университета. Несравнимо е усещането, когато се запознаеш с такива изявени учени. Страшно благодарим на професорите и научните работници, че ни мотивираха и нахъсаха. Дадоха ни кураж. Показаха ни неща, за които бяхме чели само в учебниците. Показаха ни, че света на земеделието е необятен и в него има място и за нас“.