сряда, юни 26, 2019
0887257707 videnov@abv.bg
Бюлетин растителна защитаЗърнопроизводствоЗърнопроизводствоЗърнопроизводствоЗърнопроизводствоЗърнопроизводствоСъвети

Уникална двойна застраховка за рапица от Синджента за българските фермери през есенната кампания 2018

Сигурност и висока възвращаемост на инвестицията Ви предлага Синджента при рапица за сезон 2018

Уникална двойна застраховка за рапица от Синджента за българските фермери през есенната кампания 2018Уникална двойна застраховка за рапица от Синджента за българските фермери през есенната кампания 2018
9.66ХилядиЧетения
NivaBG.com

Уникална двойна застраховка е новият подход, който Синджента представя на българските фермери през есенната кампания 2018

Синджента защитава инвестицията на фермерите за семена рапица, като предоставя безвъзмездно слънчогледови семена през пролетния сезон 2019, ако рапицата не поникне поради суша. Освен сигурността, която Синджента дава за семената, уникално за българския пазар през 2018 е, че компанията покрива инвестицията и в почвения хербицид Теридокс.

В случайте, когато рапицата не поникне поради суша, а земеделските стопани са използвали почвен хербицид Теридокс, Синджента ще предостави безвъзмездно почвен хербицид за слънчоглед, съответстващ на размера на разораната площ рапица.

Предлагайки застраховка на семената и почвения хербицид, Синджента минимизира риска при отглеждането на конвенционална рапица и помага на земеделските производители да са по-успешни.
За да направи производството на рапица по-печелившо, Синджента има изключително изгодното предложение за закупуване на семена рапица за сезон 2018.

при закупуване на 10 торби рапица Вие получавате 1 торба бонус
при закупуване на 20 торби рапица получавате 3 торби бонус
при закупуване на 30 торби рапица получавате 6 торби бонус

Високата възвращаемост на инвестицията идва и от водещата генетика на Синджента в конвенционалния сегмент рапица.

Високодобивната селекция на Синджента с максимални добиви от над 500 кг/дка, които са доказан добивен потенциал, достигнат от всички хибриди на Синджента на демонстрационните полета през 2017 г. Хибридите, които тази година ще са на разположение на земеделските производители, са :
Везувио – един от най-продаваните конвенционални хибриди рапица в България през изминалите две години. Това е хибрид, отличаващ се с много висок добивен потенциал. И през изминалата стопанска година се представи изключително добре. На масови посеви в землището на с. Миладиновци, обл. Добрич са жънати добиви в порядъка на 443 кг/дка. Характерни за него са бързият начален растеж и много добрата толерантност на високи температури и засушаване.

Блустар е най-новия топ хибрид на Синджента с изключително високи добиви в екстремни условия. Това е хибридът с висока толерантност на синя китка и Фома. Много земеделски производители жънаха върхови добиви от този хибрид през тази година. Част от доволните земеделски стопани са от с. Острово обл. Разград със среден добив от 452 кг/дка. Тези резултати не са изключение. Това потвърждава Росен Великов, председател на ЗКПУ Тетово обл. Русе, чийто добив от Блустар е 430 кг/дка.

Харнес е хибридът на Синджента, които дава високи добиви при неблагоприятни почвено-климатични условия. Характерно за него е бързото развитие напролет и представянето му е впечатляващо в години като изминалата.

Каравел е утвърденият победител на Синджента с високи добиви и много добра адаптивност към различни условия. Това е хибрид, даващ сигурност при производството на рапица.
Залагайки на хибридите и разстително-защитната програма на Синджента в рапица българските земеделски производители залагат на сигурността и високата рентабилност.

Екипът на Синджента Ви пожелава успешна и печеливша нова стопанска година.

NivaBG.com