вторник, юни 25, 2024
0887257707 videnov@abv.bg
НОВИНИ

USDA внесе незначителни изменения в прогнозите за пшеницата

Експертите повишиха прогнозата си за глобалното производство на пшеница с 3,2 млн. тона

Около 250 хил. декара са попадналите площи под вода в следствие на последните интензивни валежиОколо 250 хил. декара са попадналите площи под вода в следствие на последните интензивни валежи

Експертите на американския департамент направиха незначителни корекции в оценките касаещи глобалното производство и търговия с пшеница, информира „Зерно Онлайн“. В доклада си за месец септември те повишиха оценката си за световното производство с 3,27 млн. тона до 780,2 млн. тона. Това е с 4,4 млн. тона над миналогодишното ниво. Направената корекция в оценката обаче няма да позволи да се компенсират значителните редукции направени през август, които доведоха и до трусове на пазарите.

С ред регионите за които са повишени прогнозните оценки са ЕС с 0,4 млн. тона до 139 млн. тона и Австралия с 1,5 млн. тона до 31,5 млн. тона, докато оценките за Аржентина и Канада бяха намалени. Прогнозата за глобалния експорт на пшеница през текущия сезон е увеличена с 1,5 млн. тона до 199,7 млн. тона. По-голям износ на пшеница на международните пазари се очаква За Австралия, докато Канада логично може да свие своя потенциал. Оценката за крайните запаси от пшеница е повишена с малко над 4 млн. тона до 283,2 млн. тона.