петък, юли 19, 2024
0887257707 videnov@abv.bg
Бюлетин растителна защита

Успешно земеделие с CORTEVA AGRISCIENCE™!

Торене на царевица през пролеттаТорене на царевица през пролетта

Скъпи приятели,

Всички ние имаме общо бъдеще и то е многообещаващо! 2023-ва ще ви направи още по-уверени в своите сили и по-близо до високите цели, които си поставяте! Защото вие сте номер едно, вие сте професионалистите и вашият избор е мъдър, защото идва от практиката! Затова с радост Ви представяме нашето портфолио в царевица – знаем, че ще оцените по достойнство силните ни страни.

А сега позволете ни да Ви представим нашите решения за чисти царевични посеви:

Принципал® Плюс! Едва ли този топ хербицид се нуждае от специално представяне, защото вие го познавате добре и разчитате на него от години.

Вие го нарекохте КОСАЧКАТА. Принципал® Плюс 66,5 ВГ се отличава с много предимства: широк спектър на контролираните плевели, отлична селективност спрямо културното растение, пълно системно действие, бърз инициален ефект. Прилага се вегетационно от 2-ри до 6-ти лист на царевицата. Принципал® Плюс е комплексно предложение в технологията само за вегетационна борба с плевелите при царевица, без използване на почвен хербицид.

Ариго® ВГ е вече доказал и показал безотказното си действие срещу плевелите при царевица.

Ариго® ВГ е хербицид за контрол на едногодишни и многогодишни житни и широколистни плевели. Едно третиране е достатъчно за контрол на плевелите. Едновременно контролира поникналите към момента на пръскането плевелни растения, но и вторично поникващите широколистни видове чрез почвеното действие в рамките на до 3 седмици. Не е нужно да се смесва с друг хербицид за разширяване спектъра на действие.Притежава отлична селективност към клтурата и няма ограничение за последващи култури.
Приложението на Ариго е изключително гъвкаво от 2-ри до 8-ми лист на културата.

Виктус® ОД е системен, вегетационен, хербицид за борба срещу едногодишни и многогодишни житни и някои широколистни плевели при царевица.

Прилага се вегетационно от 1-ви до 8-ми лист в доза 125 мл/дка, в най-иновативната формулация за контрол на плевелите – маслена дисперсия ОД. Формулацията позволява много бързо и пълно проникване на хербицида в плевелите и висока ефикасност спрямо тях, в сравнение с аналогични хербициди.

Кабадекс® Екстра е вегетационен хербицид за контрол на широколистни плевели при царевица, отглеждана за зърно и силаж.

Притежава системно действие и видимият ефект се появява бързо след третирането. Допълнителното почвено действие предотвратява развитието на вторично поникващите широколистни плевели, като едновременно е 100% селективен към културата. Прилага се от 2-ри до 6-ти лист на културата в доза 30 мл/дка.

Мустанг® – селективен системен хербицид за борба с широколистни плевели в царевица за зърно и силаж, включително устойчиви на хормоноподобните хербициди.

Приложението му е вегетационно от 3-ти до 5-ти лист на културата в доза 40-60 мл/дка в зависимост от фазата и плътността на плевелите.
Без проблеми за следващата култура в сеитбооборота, както и напълно селективен към културата.
Мустанг® може да се смесва с противожитни хербициди, листни торове и инсектициди.

Старане® Голд е вегетационен хербицид за контрол на широколистни плевели при царевица.

Еталон срещу Поветица и Фасулче, които са изключително упорити за справяне с хербициди плевели при царевицата. Той е комбинация от активните вещества флуроксипир и флорасулам, които са с различен механизъм на действие и така предоставят отличен контрол срещу плевелите.
Прилага се от 1-ви до 6-ти лист на царевицата в доза 120 мл/дка.н б

Дерби® Супер Едно /Ланселот® – официално получи през 2021 регистрация за употреба при царевица за зърно и силаж!!!

С отличния си ефект срещу широколистни плевели и изключително конкурентната си цена Дерби®/Ланселот® вече може да се прилага вегетационно от 2-ри до 6-ти лист на културата, в доза е 3,3 г/дка, като се препоръчва в комбинация с прилепител Виволт™ 90 – 0,1%.
Дерби®/Ланселот® работи перфектно при оптимална влажност на почвата, при която плевелите се развиват нормално.
Ниските температури до 5C° и температурни амплитуди не влият на действието му.
Действа предимно като вегетационен хербицид, но притежава и почвено действие до 2-3 седмици срещу вторично поникващи плевели.

Поради силното търсене от Вас фермерите и през 2022 г. очаквайте по-добрата цена с пакетните ни предложения:
Виктус® ОД + Мустанг®
или
Виктус® ОД + Кабадекс™ Eкстра
Тези пакети ще осигурят безупречно справяне с плевелите при царевица с възможност за гъвкаво приложение, съобразно преобладаващото поникване на плевели – житни или широколистни.

Скъпи приятели, желаем Ви успешна земеделска кампания! Ние ще бъдем винаги до Вас, когато ни потърсите за съвет или помощ! Земеделието е нашата обща мисия – да я изпълним!