неделя, март 29, 2020
0887257707 videnov@abv.bg
НОВИНИ

Устремът към по-устойчиво земеделие тласка производителите на техника към намирането на все повече интелигентни решения

Разработчиците търсят унифицирне на обмена на данни чрез софтуер с отворен код

Трактор Болгар ТК 82Трактор Болгар ТК 82
Гардоприм Плюс Голд

Все повече производители на селскостопанска техника в ЕС насърчават внедряването на интелигентни системи за обмен на събираните данни, пише topagrar.com, позовавайки се на становище на Европейския съюз на производителите на селскостопанска техника (SEMA). Целта е разбира се повишаване на устойчивосттта на земеделието.

Настойчивостта им тласка разработчиците да намират все повече интелигенти решения, позволяващи на фермерите и ползвателите на селскостопанска техника бърза обмяна и оптимизиране на данните от полето на мобилните им устройства, смятат от браншовата организация.

Изнамирането на универсални решения все още остава предизвикателство пред тях, защото повечето софтуерни продукти са разработени за определени формати от данни, включват определен набор от функции или са разработени за точно определен регион. Ето защо се работи по създаването на повече софтуерни продукти с отворен код, които да позволят обмяната на данни между платформите на различните производители.

Проблемът с администрирането на данни също предизвика някои въпроси като кой да получава събраните данни, и къде да се състои обмена на данни. В съществуващите стратегически документи, касаещи дигитализацията в земеделие се спори около тези въпроси. Все пак за да се осъществи една дигитална трансформация в земеделието се посочва необходимостта от широколентов интернет в селските райони, и от устойчиви инвестиции в интелигентни технологии и цифрови умения.

NivaBG.com