неделя, януари 17, 2021
0887257707 videnov@abv.bg
НОВИНИ

В Германия тестват за Covid 19 и във ветеринарномедицинските лаборатории

Ветеринарномедицинските власти в Баден Вюртемберг преструктурират работата на клиниките за да освободят мощности

427Четения

Тестове за коронавирус в столицата на провинция Баден Вюртемберг –
Щутгарт ще се правят и във ветеринарномедицинските лаборатории, съобщава topagrar.com. Прегледите на животни ще се извършват от други ветеринарни медици. Мярката ще обхване не само ветеринарните но и химическите лаборатории в целия град, като капацитетът за ден е по около 100 теста на ден. С това ще допринесем сериозно в условията на кризата с коронавируса“, каза министърът по въпросите на потребителите на провинция Баден Вюртемберг Петер Хаук.

Ветеринарномедицинската дейност се прехвърля към специализираните клиники в Карлсруе и Фрайбург. „Службите в провинцията работят в много тясно сътрудничество, и преразпределянето на дейностите между различните лечебни заведения ще е гаранция за това, че ще запазим високото ниво на безопасност на храните и ветеринарната медицина“, допълни министърът. Ако ситуацията продължи да се усложнява, има възможност за разширяване на капацитета на тестовете за коронавируса.

Министърът увери, че заради своята висока квалификация, специалистите във ветеринарните лаборатории са в състояние да правят прецизно и сигурно анализите за наличие на коронавируси.