събота, януари 23, 2021
0887257707 videnov@abv.bg
НОВИНИ

В Италия създадоха първата винена банка, базирана на блокчейн технологии

Целта и е да популяризира ексклузивни италиански вина

Изпълнителна агенция по лозата и виното (ИАЛВ) Ви предоставя телефоните за връзка с Териториалните звена към ИАЛВ при възникване на проблеми по време на гроздоберна кампания 2011 г.Изпълнителна агенция по лозата и виното (ИАЛВ) Ви предоставя телефоните за връзка с Териториалните звена към ИАЛВ при възникване на проблеми по време на гроздоберна кампания 2011 г.
204Четения

В Италия ще заработи първата и единствена до момента в света винена банка, която е изградена технологията на блокчейн и криптовалутите, съобщава специализираният портал Winetitles Media. Целта и е да популяризира и продава ексклузивни италиански вина от редица реномирани марки.

„Италианската Wine Crypto Bank (IWCB) е резултат от революционното сливане на два свята: „традиционния“ свят на италианските изискани вина, неговите винарни, неговите дистрибутори, неговите любители по света , феновете и колекционерите, и света на цифровите активи и блокчейн технологията“, се казва в съобщението.

Първият етап от проекта стартира с обявяването на уеб семинар, който представи инициативата в средата на декември миналата година, насочена главно към италианските винарни, които, ако бъдат избрани, бъдат допуснати до IWCB без разходи за тях, те само ще предоставят своите изискани вина.