понеделник, април 6, 2020
0887257707 videnov@abv.bg
НОВИНИ

В Румъния отчитат добри запаси от влага в почвата за оптимално развитие на посевите

На места пшеницата е навлязла във фаза млечна зрялост, докато царевицата е във фаза формиране на листата

Ръководство за ИНТЕГРИРАНА БОРБА с болестите плевелите и неприятелите при пшеницаРъководство за ИНТЕГРИРАНА БОРБА с болестите плевелите и неприятелите при пшеница
195
Гардоприм Плюс Голд

В  Румъния се отчитат добри запаси от влага в почвата за оптимално развитие на посевите, съобщава UkrAgroConsult. През миналата  седмица температурния режим в страната е надвишавал  средния многогодишен показател с между 2 и 4 градуса, като среднодневната температура е варирала между +17 и +27 градуса.

Интензивни валежи са  отбелязани в цялата  страна, като на места са паднали между 35 и 60 милитра дъжд  на квадратен метър, като на някои места в Южна Румъния падналите количества валежи са достигнали до 80-100 милиметра на кв. метър.

Зимната пшеница и ечемикът се намират във фаза на цъфтеж,  като на места се отбелязва навлизане във фаза на млечна  зрялост. При зимната рапица се наблюдава образуване на семена в шушулките. На някои места вече се наблюдава пълно узряване на рапицата. Царевицата се намира във фаза формиране на листата(6-15 лист), а слънчогледът във фаза формиране на кошничката.

NivaBG.com