петък, март 24, 2023
0887257707 videnov@abv.bg
Животновъдство

За трети път пожар изпепелява кравеферма в Якоруда 

Това е трети пожар за семейството. След последния от отломките на сградата все още излиза пушек. Загубите са огромни, а храната за оцелелите животни ще стигне за седмица.

„На 26 януари в 7:00 часа ни се обадиха комшиите. Когато пристигнах, вече много хора се опитваха да спасят животните. Благодарение на това, че огънят беше тръгнал отгоре, успяхме да спасим част от тях. Ако беше тръгнал отдолу, нищо нямаше да спасим“, разказа Салих Абди.

„Все си мисля, че зад трите пожара стои един и същи човек. Няма как да стават все такива случайни неща. В сградата няма ток. Миналия път полицията установи, че извършителят е неизвестен. На никого не дължим пари. Не разбирам тази злоба“, разказа Сейфе – съпругата на Салих.

„Защо посягат на животните?“ Нека да посегнат на мен. Това са вързани животни, които не са виновни за нищо“, заяви мъжът, предава bTV.

Според семейството до пожарите се стига най-вече от злоба и завист.

„Всичко сме постигнали с денонощен труд и грижи и няма да го оставим така да си замине. Възстановяваме третата изгоряла ферма, а щетите са огромни. Няма да се справим сами. Трябва ни и финансова помощ и храна за животните. Има добри хора, а нека Всевишният накаже виновния. Животните ще спят под открито

Виктор Павлов