петък, ноември 27, 2020
0887257707 videnov@abv.bg
НОВИНИ

Засилват проверките за незаконни дърва в Пазарджишко

136Четения

Засилват се проверките за незаконен добив, транспортиране или съхранение на дървесина в Пазарджишко. Само пред изминалото денонощие в областта  са образувани шест бързи производства за извършени престъпления от подобен род.

Служители на РУ-Велинград са инспектирали жилищата на двама обитатели на велинградския квартал „Анезица“. В двора на една от къщите органите на реда открили нарязани 12 дървета с дължина от по един метър от иглолистна дървесина, а в друга още 12 кубически метра нарязани дърва от различни иглолистни и широколистни видове. Цялата дървесина била без контролна горска марка, а притежателите и не разполагали с никакви документи за произход.

По същото време екипи на сектор „Криминална полиция“ при РУ-Пазарджик извършили проверки в няколко имота, жилища, гаражи и стопански постройки, намиращи се на територията на пазарджишкото село Гелеменово. В четири от тях обитавани от двама мъже и две жени полицаите открили близо 11 кубика немаркирани широколистни дърва за огрев. Дървесината е била оставена на съхранение в кметството на селото. Проверките продължават на територията на цялата област.

 

Виктор Павлов