събота, септември 19, 2020
0887257707 videnov@abv.bg
Животновъдство

Животновъдите нехаят за проблема със свободно движещите се животни

В Пещера се проведе поредната четиристранна среща, посветена на проблемите

1.6ХилядиЧетения

По инициатива на кмета на Община Пещера Николай Зайчев се проведе поредната четиристранна среща, посветена на проблемите с допускането на безстопанствени животни извън регламентираните зони за паша. В срещата участваха експертите на Община Пещера, началникът на полицейското управление гл.инспектор Елена Абаджиева със свой екип, официалният ветеринарен лекар д-р Тодор Апостолов и едва трима, от общо 17 животновъди в общината, пише  pz-info.com.

Отношението на животновъдите бе прието като нежелание да се работи за решаване на проблема, в основата на който са те самите. Реално работата на институциите е следствие от появата на проблема, коментираха експертите. Те се включват в процеса, когато той вече е започнал, тоест появило се е животно, независимо дали това е кон, крава, овца или др. Едностранно институциите не могат да решат този проблем, без активното участие на собствениците на чифтокопитни животни.

„Откакто г-н Зайчев е кмет ние подписваме работни карти за идентифициран местен проблем и се правят регулярни срещи, нещо което в другите общини не се случва“, коментира полицейския началник гл.инспектор Абаджиева. По нейните думи там проблема със свободното движение на животните е много по-сериозен.

NivaBG.com
Виктор Павлов