понеделник, декември 10, 2018
0887257707 videnov@abv.bg
МЗХСъбитияСъбития

Национален животновъден форум – 25 Януари 2017, Сливен

Организаторите си поставят за цел да съберат за пореден път на едно място животновъди от цялата страна

Инвестициите в агросектора направиха руската пшеница много по-конкурентноспособна

165Четения
NivaBG.com

Център за аграрно развитие, към Асоциация на българските села, с генералната подкрепа на българо-немската компания HL-TopMix, организират “Форум за устойчиво и печелившо животновъдство 2017”.

Събитието ще се проведе на 25 януари 2017 г. в Сливен, Хотел Национал Палас.

Организаторите си поставят за цел да съберат за пореден път на едно място животновъди от цялата страна, които да дискутират теми от практиката, да споделят опит помежду си и начертаят насоки за устойчиво развитие на сектора в ключовия период до 2020-а година.

Борислав Борисов, експерт към Центърът за Аграрно развитие, сподели какво могат да очакват фермерите по време на събитието и каква е основната идея на форума:
“Намираме се в ключов момент за развитие на българското животновъдство, през който в следващите четири години следва да се подготвим и изградим един подобрен модел за функциониране на сектора. Затова искаме да предложим на животновъдите едно различно събитие, което да им бъде практически полезно с насоки за това, как устойчиво да развиват фермите. Това беше водещото в програмата , която изготвихме и ще реализираме с помощта на нашия партньор HL-TopMix. Лекторите са изключителни професионалисти и ще имат за цел да обхванат всички стратегически аспекти в развитието на един устойчив бизнес в животновъдството в днешно време: иновациите и възможностите за финансиране, обучението и придобиването на нови умения в управлението на фермата, възможностите за поликултурно стопанство, което работи за по-висока независимост, късите доставки и как те вече работят в България и др.”

Форумът за устойчиво и печелившо животновъдство 2017 ще предложи на участниците и още актуални ключови теми:

“Иновациите като възможност за конкурентно животновъдство” и възможностите, които предлага мярка 16 “Сътрудничество” и в частност подмярка 16.1, за прилагане на иновативни идеи в животновъдни стопанства, с лектор Светлана Боянова – Институт за агростратегии и иновации

“Фермерските пазари – възможност за директни продажби на малките и средни производители”, Стъпките за успешната пазарна реализация на собствена продукция, Лектори: Мрежа за местни храни – Localfood.bg, Гергана Карабашева и Виолета Крушкова от ферма “Златно руно”

Развитието на животновъдният сектор след 2020 г. Как да се подготвим днес за предизвикателствата на пазара утре ?“ с лектор: Николай Вълканов от InteliAgro, който ще ни представи тенденциите на пазарите

В дискусионен панел успешни български животновъди от областта на говедовъдството, козевъдството и овцевъдството ще споделят своя опит с участниците във форума. Ще се опитаме да обобщим критериите и концепцията за устойчиво животновъдство.

Участието във форума е напълно безплатно, но се изисква предварително записване, за по-голямо удобство на участниците. Записването може да направите на тел: 0878 24 25 87 или на info@selo.bg

Вашият коментар