неделя, септември 25, 2022
0887257707 videnov@abv.bg
МЗХНОВИНИОтлгежданеПРСР 2014-2020ПЧЕЛАРСТВО

От понеделник ДФ „Земеделие“ приема документи за плащане по пчеларската програма

Документите ще се приемат в областните дирекции на ДФ „Земеделие”

Инвестициите в агросектора направиха руската пшеница много по-конкурентноспособна

От 30 юни до 31 август 2014 г. пчеларите, изпълнили инвестициите си по мерки Б „Борба срещу вароатозата”, В „Мерки за подкрепа на извършването на физико-химичен анализ на пчелния мед” и Г „Мерки за подкрепа на подновяване на пчелните кошери в Европейския съюз” от Национална програма по пчеларство (НПП) за тригодишния период 2014-2016, ще могат да подават заявления за плащане. Образци на заявленията  и описание на важните моменти при кандидатстването за плащане по програмата са публикувани на официалния сайт на ДФ „Земеделие” –www.dfz.bg в раздел „Селскостопански пазарни механизми”/ Месо и пчеларство/ Национална програма по пчеларство за тригодишния период 2014-2016 / Прием 2014-ВАЖНО”. Документите ще се приемат в областните дирекции на ДФ „Земеделие”, както следва:

•                   Областна дирекция София (за София-град, София-област и Перник);

•                   Областна дирекция Варна (за Варна, Добрич и Шумен);

•                   Областна дирекция Разград (за Разград, Русе и Силистра);

•                   Областна дирекция Велико Търново (за Велико Търново, Търговище и Габрово);

•                   Областна дирекция Монтана (за Монтана и Видин);

•                   Областна дирекция Плевен (за Плевен, Ловеч, Враца);

•                   Областна дирекция Благоевград (за Благоевград и Кюстендил);

•                   Областна дирекция Пловдив (за Пловдив и Пазарджик);

•                   Областна дирекция Хасково (за Хасково и Стара Загора);

•                   Областна дирекция Кърджали (за Кърджали и Смолян);

•                   Областна дирекция Ямбол (за Ямбол, Сливен и Бургас).

       Фонд „Земеделие” ще изплаща финансовата помощ до 45 дни от получаването на заявленията. Важно условие е кандидатите да изпълняват инвестициите си, съгласно сключените договори с ДФЗ. При необходимост от промяна, пчеларите трябва да подадат молба за анекс до 31 юли 2014 г. Крайният срок за всички плащания по НПП е 15 октомври 2014 г.

       Приемът по мерки Б, В и Г на пчеларската програма продължи от 8 до 21 януари 2014 г. От подадените 1833 заявления за подпомагане ДФ „Земеделие” одобри 1720. 970 от тях са за нови пчелни кошери и увеличаване броя на пчелните семейства, а останалите 750 – за анализ на пчелния мед и за борба срещу вароатозата.

       Пчеларите, които са вписани като резерви по мярка Г и са подписали договори по НПП 2014-2016 под условие, могат да следят електронната страница на ДФ „Земеделие”. В раздел „Селскостопански пазарни механизми”/ Месо и пчеларство/ Национална програма по пчеларство за тригодишния период 2014-2016 / Прием 2014-ВАЖНО” ще бъде публикувана и обновявана информация за кандидатите, за които има осигурен финансов ресурс. Този ресурс се осигурява, ако други пчелари се откажат от инвестициите си. Тогава средствата се връщат обратно в бюджета на НПП 2014-2016 и се преразпределят към кандидатите, които са подписали договори под условие.

Вашият коментар