неделя, февруари 24, 2019
0887257707 videnov@abv.bg
МЗХ

До седмица ще е ясен срокът за изплащане на изкупената тютюнева суровина

Само преди седмица НАТ-2010 проведе извънредно заседание на УС

Цветан Филев връчи на министъра Петиция в защита на тютюнопроизводството.Цветан Филев връчи на министъра Петиция в защита на тютюнопроизводството.
218Четения
В едноседмичен срок става ясен графикът за изплащане на изкупената тютюнева суровина, реколта 2017 от сортова група “Бърлей“. Това съобщиха от Националната асоциация на тютюнопроизводителите (НАТ-2010).Графикът ще бъде сведен до вниманието на производителите от Североизточна България.
Договорката е между браншовата асоциация и ръководството на Булгартабак ЕАД. На  26 юни двете страни проведоха работна среща и обсъдиха настоящата ситуация.

Само преди седмица НАТ-2010 проведе извънредно заседание на УС. Причината бе именно притеснението на тютюнопроизводителите заради забавеното плащане на изкупена тютюнева суровина от сорт „Бърлей“, реколта 2017.
По време на срещата вчера в София, двете страни се договориха, че в едноседмичен срок дружеството ще представи на НАТ-2010 График за изплащане на изкупената тютюневата суровина. Официалният документ ще бъде сведен до вниманието на тютюнопроизводителите от Североизточна България.
Виктор Павлов