събота, май 25, 2024
0887257707 videnov@abv.bg
Бюлетин растителна защитаНОВИНИ

Отктрийте стъпката нагоре в защитата на житни от болести

Иновор®* - Нов фунгицид при житни култури

Тази година екипът на Corteva Agriscience™  Ви представя  –  Иновор®* .

Иновор®* е стъпка нагоре в защитата от болести при житни култури, който ще ви даде безупречна защита срещу най-важните вредоносни болести – септориоза, кафява и жълта ръжда, мрежести петна, брашнеста мана и листен пригор.

Иновор* съдържа най – съвременния SDHI  – Флуксапироксад, в комбинация с най-ефективния стробилурин на пазара – пираклостробин.

Флуксапироксад се отличава от другите SDHI активни вещества с уникална мобилност  в растителните части. Силата му се дължи на способността да  преминава както през липофилните бариери на тъканите, тоест през восъчните така и през  хидрофилните бариери  (на водна основа). Попадайки върху листата, активното вещество започва да образува кристални структури/депа, които прилепват към восъчния слой на растителните части на културата. Така той остава, без да зависи от метеорологичните условия, без да се изпарява или измива. Друго предимство на Флуксапироксад е способността му да се реактивира. Когато попадне влага върху образувалите се депа, те отделят нови порции активно вещество, което от една страна отново навлиза в растението и се разпределя в цялата био маса.

Второто активно вещество в състава на Иновор™* е пираклостробин – най-ефективният стробилурин в своята група.

Освен с фунгицидното си действие срещу болестите, той притежава и мощен физиологичен ефект. Изразява се в подобряване на физиологията на културата , както и блокира производството на етилен в растенията, който се образува при стресови абиотични фактори и води до преждевременното „Остаряване“ на листната маса.

Уникалната комбинация на тези активни вещества допринася за:

  • Комбиниран двойно системен фунгицид с предпазно, стопиращо и лечебно действие
  • Отличен контрол на най-важните вредоносни болести по житни култури
  • Бързо абсорбиране от третираната листна маса
  • Продължително предпазно действие
  • Силно изразен зелен физиологичен ефект
  • Отлично решение както за първо, така и за второ третиране

Иновор™* контролира безупречно видове септория, видове ръжда, мрежести петна ,  листен пригор, дрешлера, брашнеста мана, като препоръката за доза на употреба са  –  Т1 – 75 мл/дка и Т2 – 90  – 100 мл/дка. Иновор™*  е най-удачно да се прилага превантивно в първо фунгицидно третиране Т1 на житните култури, като осигурява дълъг период на защита на културата от всички икономически важни болести, и то на добра цена . Освен това допълнителният физиологичен ефект, който Иновор™* притежава подпомага културата да се справи с абиотичния стрес, който при суха пролет и големи температурни амплитуди затормозява културата в критични фази , когато се залагат генеративните органи и се формира бъдещия добив.

 

* Иновор®* е продукт и регистрирана търговски марки на BASF, дистрибутирана от Corteva Agriscience™

НАУЧЕТЕ ПОВЕЧЕ ТУК