събота, ноември 28, 2020
0887257707 videnov@abv.bg
НОВИНИ

Съдят кмет за присвояване на земеделски земи

Собственици твърдят, че с фалшиви подписи и с измама земите им са били присвоени

986Четения

Съдят кймет за присвояване на земеделски земи. Съдът в Дупница даде ход на дело за незаконно присвояване на земеделски земи в бобовдолското село Мламолово, съобщи Нова Тв.Собственици на ниви и черешови градини твърдят, че с фалшиви подписи и с измама земите им са били присвоени от кмета на селото Георги Александров.

Бавното съдопроизводство възмути местните хора и днес те излязоха пред сградата на съда, за да поискат справедливост.

Наследници на земеделски земи в района твърдят пред Нова ТВ, че кметът Георги Александров чрез подставена фирма е получавал близо 450 хил. лева годишно от субсидии за техните площи, а самият той отказва коментар. Това е заявил и в съдебната зала по време на първите заседания по случая.

Местни хора разказват, че преди няколко месеца случайно един от друг разбират, че са дали на кмета земите си за по 15 години напред. Ощетените са десетки.
По думите на Петър Василев кметът е правил само фиктивни договори, като земята не е обработвана, не са получавани добиви и не е давана на собствениците аренда.

Договорите за аренда ограничават онези от собствениците, които сега искат да продадат земите си.

Съдебното дело е отлагано няколко пъти досега заради отсъствия, а местните хора се притесняват, че съдебният състав може да е предубеден и обмислят да искат неговия отвод.

Междувременно черешовите масиви, които са присвоени от хората, са почти унищожени при пожар, възникнал при странни обстоятелства. Местните се съмняват, че насажденията са жертва на умишлен палеж. Независимо от всичко хората чакат земите си обратно.

Виктор Павлов