петък, юли 19, 2024
0887257707 videnov@abv.bg
Овощарство

Трифон Зарезан е!

Министърът на земеделието и храните Кирил Вътев участва в тържественото отбелязване на днешния празник Трифон Зарезан в Троянския манастир „Успение Богородично“. Той присъства на водосвет, отслужен от наместника на игумена на Светата обител архимандрит Стефан, като двамата заедно зарязаха лозата в двора на манастира. Министър Вътев отбеляза, че Троянският манастир носи сериозна историческа памет и е свято духовно място.
На водосвета присъстваха и заместник-министърът на земеделието и храните Георги Тошев, кметът на Троян Донка Михайлова, изпълнителният директор на ИАЛВ Красимир Коев, областният управител на Ловеч Виктор Стойчев и народните представители Искрен Арабаджиев и Николай Дренчев.
Министър Вътев коментира, че посещението в Троян е с цел да бъде представен успешният опит на общината, която първа в страната започна собствено производство на зеленчуци, плодове, мед и подправки, с които се хранят децата в детските градини и училищата и млечните кухни.
По-късно, от 14.00 часа, той и заместник-министърът на земеделието Георги Тошев ще проведат среща със земеделски производители от област Ловеч в сградата на общината. Ще бъдат дискутирани актуални въпроси за фермерите от района, включително разпределението на пасища.

Виктор Павлов