четвъртък, април 18, 2019
0887257707 videnov@abv.bg
Без категорияНОВИНИ

В Брюксел се готвят за Брекзит без сделка

Обсъждат финансовата рамка на два съвета

80% от стопанствата с ниски доходи си разпределят едва 25% от субсидиите по директните плащания80% от стопанствата с ниски доходи си разпределят едва 25% от субсидиите по директните плащания
2.63ХилядиЧетения
NivaBG.com

Европейският съюз се готви за излизане на Великобритания без сделка, пише БНР. Актуалните теми като многогодишната финансова рамка, Брекзит и ситуацията в Полша и Унгария ще са предмет на обсъждани на два съвета. Главният преговарящ от ЕС по Брекзит Мишел Барние ще информира представителите на 27-те страни-членки за състоянието на преговорите по Брекзит. Преговори няма да има до сряда вечерта, когато започва заседанието на лидерите на ЕС. Председателят Доналд Туск вече предупреди, че те трябва да се подготвят за сценарий без споразумение, който, по думите му, е по-вероятен от когато и да било.

Остава отворен въпросът за границата между Ирландия и Северна Ирландия, като дипломати от Общността отбелязват, че чл. 50 може да намери временно решение за митниците, но не и трайно, което да включва бъдещите отношения.

Полша и Унгария също ще бъдат обект на обсъждане. От Унгария ще бъде поискано да изясни обвиненията срещу нея, които са по 12 точки, а от Полша – спорните съдебни реформи.

NivaBG.com