вторник, юли 23, 2019
0887257707 videnov@abv.bg
Бабх

БАБХ на крака заради спанака с татул

Двамата натровени са в стабилно състояние, освободени са за домашно лечение

4.22ХилядиЧетения

Продължават проверките на Агенцията по безопасност на храните след съмненията за спанак в търговската мрежа, примесен с листа от отровното растение татул, съобщи би ти ви.

Двама души от Попово – мъж и жена, бяха приети в болница с натравяне, след като консумирали храна, приготвена със спанак. Продукцията е от пловдивското село Златитрап.

Мъжът и жената са в стабилно състояние, освободени са за домашно лечение, тъй като не е било наложително да бъдат хоспитализирани в лечебното заведение. До момента няма оплаквания от други хора.

„След сигнала извършихме незабавна проверка в обекта, от който е закупен спанакът. При отваряне на пакетите в една от опаковките са намерили единични стръкчета, различни от спанака по цвят и мирис. Това са предполагаемите листа татул”, обясни д-р Анелия Цонева, директор на областната дирекция на БАБХ в Търговище.

Айлин Садък е купила пакет спанак от хипермаркет в Търговище. Преди да го приготви обаче, забелязала странни стръкчета сред спаначените листа. Жената се притеснила и също подала сигнал в Агенцията по храните. „В момента, в който тръгвам да го готвя, намирам някакви стръкчета, които са по-различни от това на спанака. Добре, че мих листенцата едно по едно и не попаднаха в храната на детето”, казва тя в студиото на би ти ви.

NivaBG.com
Виктор Павлов