вторник, декември 1, 2020
0887257707 videnov@abv.bg
НОВИНИ

До 20 май представят новата политика “От фермата до масата”

По-тясната връзка с другата основна стратегия за биодиверсификацията ще спомогне за изясняване употребата на пестициди

Сестра на агрочиновничка поискала пари за яхта по Програмата за развитие на селските райониСестра на агрочиновничка поискала пари за яхта по Програмата за развитие на селските райони
154Четения

След двукратно отлагане, дългоочакваната стратегия   ” От фермата до масата”   се очаква да бъде представена  на 20 май. Това информира euractiv.de .Според последните  разчети на ЕК заедно с нея ще бъде представена и стратегията за биодиверсификацията, която е от не по- малко значение за аграрния сектор и хранителната индустрия.

Според говорител на ЕК, днес се  очаква да бъде определен точният списък със задачи на комисията. ” Има предложение двата стратегически документа да се представят заедно”, потвърди и комисарят по околна среда Франс Тимерманс, като допълни,че по-тяснста  връзка между стратегията “От фермата до масата” и тази за биодиверсификация ще допринесе и за изясняване на въпроса с употребата на пестицидите. Както е известно стратегията “От фермата до масата” предвижда законодателни разпоредби и мерки за постигане на цели свързани с намаляване рисковете от употребата на пестициди.
От друга страна се очаква стратегията за биодиверсификация да спомогне за разширяване на площите с биологични култури