петък, април 26, 2019
0887257707 videnov@abv.bg
МЗХ

Ловците от Пазарджишко предложиха изменения на закона за лова

Те връчиха своите предложения на народните представители

733Четения
NivaBG.com

Ловците от Пазарджишко , начело с Председателя на СЛРД „Сокол 1893” – Пазарджик, Евгени Абаджиев, връчиха на Народните представители от Пазарджишки избирателен район, предложенията на ловно-рибарските сдружения от Пазарджишка област по промените в Закона за лова и опазване на дивеча, пише БГЛОВ.
Сдруженията от Пазарджик, Пещера, Панагюрище, Септември, Велинград и Батак, единодушно се обединиха около предложените промени, по съществените от които са:

– Удължаване на срока за ловуване на водоплаващ дивеч до 28 февруари;

– Удължаване на срока за ловуване на дива свиня;

– Отпадане на задължителната площ от 70 хектара на ловец;

– Отпадане на забраната за ловуване на дива свиня със сачми по-големи от 6 мм;

– Отпадане на забраната на лов на хищници в горския фонд след 01. Януари

– Въвеждането на право на министъра на земеделието да удължава сроковете за ловуване на определени видове дивеч според епизоотичната обстановка;

– Освен това се насочи вниманието на депутатите, да не допускат опитите за промяна на легалното определение за скитащите кучета, както и забраната на полуавтоматичните оръжия за лов.

Освен народните представители от Пазарджик, към своеобразната дискусия се присъединиха и други народни представители. Председателя на ЛРС Сливен, Народния представител Кольо Милев, на връх именния си ден, емоционално изказа подкрепата си за инициативата на ловците от Пазарджишко..
NivaBG.com
Виктор Павлов