сряда, април 1, 2020
0887257707 videnov@abv.bg
ГоведаЖИВОТНОВЪДСТВОЗайциМЗХНОВИНИОвцеПтициСвине

15 млн. лв. са осигурени за имунопрофилактика на животните

Средствата са предвидени от Фонд „Земеделие“

Инвестициите в агросектора направиха руската пшеница много по-конкурентноспособна

Гардоприм Плюс Голд

   Предвидени са 15 милиона лева за 2015 г. по схемата за държавна помощ за компенсиране на разходите на фермерите за изпълнение на мерките от Държавната профилактична програма и Програмите за надзор и ликвидиране на болести по животните. Решението бе взето на заседание Управителният съвет на ДФ „Земеделие“.

    Целта на прилагането на схемата е да се подпомогнат земеделските стопани за покриването на разходи по дейности от задължителен характер, свързани с гарантирането на здравето на животните, както и недопускането на разпространение на заразни болести по животните. Предвидените помощи ще покриват до 100% от допустимите разходи за услуги, свързани с изпълнение на мерките от Държавната профилактична програма и Програмите за надзор и ликвидиране на болести по животните.

     Помощта се предоставя под формата на субсидирани услуги, и се изплаща на доставчика на услуги (ветеринарните лекари и акредитираните лаборатории), за да предотврати и ликвидира болести по животните.

     Базата за определяне на размера на държавната помощ за едно животно се определя на базата на разходите за извършване на манипулации, лабораторно-диагностични изследвания и други.

NivaBG.com

Вашият коментар