събота, юли 11, 2020
0887257707 videnov@abv.bg
ГоведаЖИВОТНОВЪДСТВОЗайциМЗХНОВИНИОвцеПтициСвине

15 млн. лв. са осигурени за имунопрофилактика на животните

Средствата са предвидени от Фонд „Земеделие“

Инвестициите в агросектора направиха руската пшеница много по-конкурентноспособна

   Предвидени са 15 милиона лева за 2015 г. по схемата за държавна помощ за компенсиране на разходите на фермерите за изпълнение на мерките от Държавната профилактична програма и Програмите за надзор и ликвидиране на болести по животните. Решението бе взето на заседание Управителният съвет на ДФ „Земеделие“.

    Целта на прилагането на схемата е да се подпомогнат земеделските стопани за покриването на разходи по дейности от задължителен характер, свързани с гарантирането на здравето на животните, както и недопускането на разпространение на заразни болести по животните. Предвидените помощи ще покриват до 100% от допустимите разходи за услуги, свързани с изпълнение на мерките от Държавната профилактична програма и Програмите за надзор и ликвидиране на болести по животните.

     Помощта се предоставя под формата на субсидирани услуги, и се изплаща на доставчика на услуги (ветеринарните лекари и акредитираните лаборатории), за да предотврати и ликвидира болести по животните.

     Базата за определяне на размера на държавната помощ за едно животно се определя на базата на разходите за извършване на манипулации, лабораторно-диагностични изследвания и други.

Вашият коментар