събота, юли 24, 2021
0887257707 videnov@abv.bg
МЗХНОВИНИТютюнопроизводство

Министър Греков: Няма вариант за закриване на Селскостопанската академия

Това стана ясно по време на среща с производители на едролистни тютюни в Института по тютюна в с. Марково.

Инвестициите в агросектора направиха руската пшеница много по-конкурентноспособна

„Няма вариант за закриване на Селскостопанската академия”, заяви министърът на земеделието и храните проф. Димитър Греков на среща с производители на едролистни тютюни в Института по тютюна в с. Марково.

Той обясни, че намалението на бюджета на МЗХ е 32 млн. лв. за тази година и поради това ще бъде направен пълен анализ в структурите и звената на Министерството на земеделието и храните. Точно по тази причина министър Греков е поискал всеки един от тримата заместник-министри да проведат разговор с ръководителите на структурите в ресорите им. По този начин ще бъде взето най-подходящото решение.

По повод на референтния период 2007-2009 министър Греков обясни, че той е крайно несправедлив, защото голяма част от средствата не отиват до реалните производители в момента. Той припомни, че на срещата в Кишинев преди две седмици е поискал от комисаря по земеделие и развитие на селските райони Дачиан Чолош спешна среща, на която да бъдат обсъдени проблемите на тютюнопроизводителите. Заместник-министър Абазов обясни, че вече е проведена среща на експертно ниво в ГД „Земеделие” в Брюксел. Тези дни очакваме отговора на Комисията дали е възможна промяната на референтния период. В зависимост от решението на Комисията, Министерството работи по няколко варианта.

Вашият коментар