понеделник, октомври 18, 2021
0887257707 videnov@abv.bg
НОВИНИ

Ощре един бизнесмен отправи обвинения към Иван Ангелов

Съсобственикът на „Градус“ ръководел картел за рентитев Старозагорско

Още преди началото на вчерашното заседание на комисията „Манолова“ бизнесменът Павел Стоименов отправи нови обвинения към съсобственика на „Градус“ Иван Ангелов, информира „Дневник“. Той обвини Ангелов в нередности свързани с рентите на земя в Старозагорско като според думите му Ангелов бил начело на картел за рентите наречен Г 8. през който се определят размерите и цените на рентите. По думите му той бил извикан за да плаща рента, която е малак и ощетява собствениците на земи. Заради това, че не се е съобразил са запалени няколко къщи и офис. Бизнесменът съобщи също за опит за кражба на фирмата му през 2014 година по електронен път от същите хора.

Даде пример с италианец, който е дошъл да произвежда домати тук, но целият му бизнес е бил откраднат. Заключи, че затова много хора си държат парите в швейцарски банки и плащат за това, но не инвестират тук. Каза, че и той, и всички около него са гласували за ГЕРБ, но не харесва тези зависимости и ако имал само той проблеми щял да си мълчи и полека да си изнесе парите в чужбина, но не бил само той.

Междувременно от „Градус отрекоха новите обвинения и в официална позиция до медиите обявиха, че за пореден път са обект на манипулациии внушения, целящи да навредят на имиджа на компанията. „Дружеството не поддържа и не е поддържало търговски отношения с лицето Павел Стоименов, като определя като неверни и манипулативни твърденията му, отправени пред Народното събрание, се казва в позицията им, като се уточнява, че ще се потърси отговорност по съдебен път за сяко невярно твърдение.